Zweet: #WOT deel 36

No sweat vandaag, die #WOT, makkie.

Het #WOT woord van vandaag: zweet ~ 1) Afscheidingsproduct 2) Afgevoerde afvalstoffen uit het lichaam 3) Deel van het lichaam 4) Huiduitwaseming 5) Huidvocht 6) Lichaamsvocht 7) Transpiratie 8) Transpiratievocht 9) Uiting van inspanning 10) Uiting van warmte 11) Vochtuitslag 12) Zweten 13) Zoutig vocht.

Scène in de kleedkamer bij Health City, een #fitgirl die zich in haar hypermoderne bij elkaar kleurende fitnesskleding hijst, sorry, omkleedt. Ze zit bevallig op de bank en als laatste grijpt ze in haar tas en pakt haar deodorant. Omstandig wordt er gespoten, onder beide armen. Deo, voordat je gaat sporten. Ik verbaas me er elke keer weer over. Later niet, als ik diezelfde #fitgirl thee zie drinken met haar vriendinnen. Meestal sta ik dan op de loopband en ren me in het zweet.

No sweat

zweetIk verbaas me er niet meer over. Na tien minuten met trainer P is het al weer zo laat, ik voel een enorme druppel zweet over mijn rug gaan. Na twintig minuten heb ik mijn handdoek al een paar keer gebruikt. Na dertig minuten moet ik meestal eerst mijn handen drogen voor ik een kettlebel of een gewicht van hem aan pak. Vorige week mocht ik een plank doen met mijn armen op een bal. Dan moeten eerst mijn armen droog geveegd worden voor ik het zelfs maar probeer. Aan het eind van de training van 45 minuten heb ik coupe zweet, natte piekjes. Dan maakt het niet meer uit dat ik daarna lekker het zwembad in duik. Daarvoor heb ik eerst nog een uitdaging. Probeer het eens, een badpak aantrekken over een zweterig lichaam.
Ik heb vandaag geprobeerd een selfie te maken van zo’n zweethoofd, maar helaas. Blijkbaar is het zweet mijn telefoon in gedoken: bewogen. Je ziet het ook aan mijn hoofd, het is nogal een opgave, zo’n foto maken.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

2 gedachten over “Zweet: #WOT deel 36

  1. Pingback: Spiegel: #WOT deel 9 - Stukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *