Stilte: #WOT deel 40

Het was deze week in de wachtkamer van de mondhygiëniste. Een vrouw zat met haar twee tienerkinderen te wachten op haar man die nog in de spreekkamer was. Ze zat druk in het Spaans te praten met dochterlief. Op de derde versnelling zo te horen, want ze ratelde gewoon. Dochterlief ratelde terug in het Spaans en praatte half Nederlands, half Spaans tegen haar broer. Het duizelde me al na twee minuten. Gelukkig kwam manlief na tien minuten uit de spreekkamer en de hele familie ging naar buiten. Waarop het genadig stil was tot groot genoegen van mondhygiëniste en ik. Daarna was alleen mondhygiëniste aan het woord. Het is me een raadsel hoe mensen denken dat je een gezellig gesprek kan houden met je mond open.

Het #WOT woord van deze week: stilte ~ 1) Achterbakse 2) Aankondiging van storm (crypt.) 3) Bedaardheid 4) Die hoor je niet vallen (crypt.) 5) Eenzaamheid 6) Geluidsloosheid 7) Geluidloosheid 8) Kalmte 9) Nietszeggend bevel (crypt.) 10) Rust 11) Stilheid 12) Slapheid 13) Silentium 14) Toestand van rust 15) Vredigheid 16) Zwijg.

Water

stilteIk zwem graag. Na het sporten in de grote zaal met muziek, met andere muziek in de groepsleszaal, en een stevige beat in de fietszaal, is het zwembad zo… stil. Zeker als er verder niemand is (een zeldzaamheid) en men vergeten is de grote verlichting aan te doen. Een poel van rust. Ik alleen met mijn gedachten, baantjes tellend, compleet tot rust komend, mijn spierpijn wegglijdend. Ik doe altijd extra mijn best rustig te zwemmen, zodat er nauwelijks stroming is. Helaas komen er vaak andere zwemmers bij die drie keer zo snel als ik aan de andere kant willen komen en dat luidruchtig borst crawlend doen. Dag stilte.

Ik kan ervan genieten. Het is niet alleen in het zwembad, ook aan zee, waar je dan alleen de zee hoort ruisen. Een paar weken uitkijken over zee? Heerlijk. Een mens is niet gemaakt om in lawaai te leven. Je moet af en toe tot rust komen. Water is voor mij de manier. Dat maakt het toch een beetje raar dat ik van regen helemaal niet tot rust kom. Je kan mij goed chaggerijnig krijgen met een stevige bui op mijn hoofd. Maar dat zal te maken hebben met het feit dat die nattigheid niet geheel vrijwillig is en onvoorbereid.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

2 gedachten over “Stilte: #WOT deel 40

  1. herkenbaar! Niets zo fijn als alleen in een zwembad zwemmen. Helemaal fijn als dat ’s avonds het buitenbad is. Het heeft iets overweldigend vredigs. Ik kan daar heel blij van worden.

  2. Pingback: Moeten: #WOT deel 27 - Stukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *