Moeten: #WOT deel 27

Ik heb de laatste maanden in een medisch traject gezeten. Dan mag je van alles, maar moet je eigenlijk. Met dat k-woord heb je geen keus. Je gaat naar het ziekenhuis, raakt de tel kwijt over hoeveel afspraken je hebt gehad en je laat je behandelen. Een roerige, turbulente periode waarin ik van alles moest. Onder andere een operatie waarbij een stuk van mijn darmen werd weggehaald.

Moeten ~ 1) Behoeven 2) Behoren 3) Believen 4) Blieven 5) De plicht hebben 6) Dienen 7) Dwang 8) Gedwongen worden 9) Gedwongen zijn 10) Hoeven 11) Horen 12) Hulpwerkwoord 13) Lusten.

Mogen

Nu ben ik thuis en mostilteet ik helemaal niets meer en dat is mooi, want dat gaat ook niet lukken. De operatie heeft enorm veel energie gekost en het enige wat ik ga doen is uitrusten. Vier tot zes weken rust, energie terugkrijgen, genieten van het eerste rondje zwemmen over een paar weken, smachten naar het moment dat ik weer mag sporten en vooral tot rust komen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Want dat is na een paar maanden moeten hard nodig.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Dat plaatje heb ik eerder gebruikt bij een andere #WOT.

2 gedachten over “Moeten: #WOT deel 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *