Een story over Instagram

Het ging vanochtend over stories in de Instagram live van Elja, en daar was het een tijdje terug ook al over gegaan. Toen had ik gezegd dat ik mijn eerste story nog moest maken. Daar was het dus nog steeds niet van gekomen. Vanochtend werd me verteld dat je er gewoon mee moest beginnen en dat het zo LEUK is.

Wat is een story op Instagram?

Wat is een story eigenlijk? Het is een reeks bewerkte foto’s, video’s en gifjes die na 24 uur in principe weer verdwijnen. Door alles achter elkaar te zetten kan je een verhaal vertellen. De beelden spelen achter elkaar af en vormen een video. Je kan hem door swipen door gewoon op het scherm te tikken. Je kan hem stoppen door je vinger op het scherm te zetten, wel makkelijk met veel tekst. Stories worden gemaakt door heel veel Instagrammers en ik kijk ze ook graag. De stories worden vaak ondertiteld, dat is een groot voordeel als je zoals ik op je werk die dingen zit te bekijken. Ik kijk zonder geluid.

Mijn eerste story

Ik ben geen specialist, dus ik heb me voorbereid door wat informatie te verzamelen. Elja heeft iets geschreven over stories maken. Marketingfacts heeft de ultieme beginnershandleiding voor stories. En ja, het is zo gebeurd, foto maken, op verzenden drukken, klaar en gedeeld voor ik er erg in had hoe je foto’s moest toevoegen. Voor de tweede heb ik foto’s uit mijn galerij gevist, tekst toegevoegd en deze gedeeld. Zo, dat is makkelijk! Ja, totdat ik verder ga lezen in de handleidingen en zie dat ik hashtags kan toevoegen, stickers en van alles en nog wat. Oh, en ik kan ook filmpjes maken. Mezelf op bewegend beeld vind ik ongeveer het ergste wat er is, dus dat ga ik denk ik nog niet doen. Maar die stickers zijn wel wat, want dan kan je bijvoorbeeld een vraagsticker toevoegen waar de kijker iets in kan typen. En je kan gifjes toevoegen, een superkorte video van 3 seconden die blijft herhalen en die kan je zelf ook maken! Dat wordt wat voor de gevorderde klas. Voorlopig eerst maar kijken hoe dit gaat. Want die eerste story is een feit en ik ga nog wel meer experimenteren.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor sport en voeding reserveer. Dit is aflevering 23, hier kan je aflevering 22 vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *