Vakantieboeken: #50books vraag 28

Zomervakantie

lezenDit jaar ga ik met mijn beste vriendin op vakantie naar Bretagne. Naast strandbezoeken naar het meest woeste en leukste strand van Bretagne, gaat er ongetwijfeld veel gelezen worden. Ik ben dus van plan mijn e-reader mudje vol te stouwen.

Welk(e) boek(en) neem je mee op vakantie?

Op deze zaterdag kan ik ontspannen beginnen aan de eerste editie van het Volkskrant Zomermagazine waarin Wilma de Rek uitlegt dat 2017 de zomer van het herlezen moet worden. Daar ben ik wel voor. Uit ervaring weet ik dat ik in de vakantie geen moeilijke boeken moet gaan lezen, dat gaat er gewoon niet in. Mijn nog te lezen lijst? Nou, misschien. Er staat een groot deel op mijn e-reader, maar meestal heb ik daar gewoon geen zin in, hoe interessant ook.

Series

Hoe ik af en toe ook kan schelden op series, ze zijn uitermate geschikt om te herlezen. Julie Kagawa bijvoorbeeld, ik heb de Iron Fey serie en de Talon serie. En die zijn prima te herlezen. De Talon serie met enige ergernis, want daar moet nog een deel van komen, maar de Iron Fey serie is afgesloten. Cassandra Clare heeft ook een paar afgesloten series geschreven die uitstekend geschikt zijn om in de rust van Bretagne te lezen. Nora Roberts’ Guardian Trilogy is zomers genoeg om te herlezen. En voor de goede orde, er gaat ergens vast wel een ongelezen boek doorheen, maar welke weet ik nog niet. Dat horen jullie wel na de zomer.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *