Mijn lange, lange leeslijst: #50books vraag 23

Ik zal niet de enige lezer zijn die een teveel aan niet gelezen boeken heeft. Vorig jaar heb ik me al op rantsoen gesteld wat boeken kopen betreft, maar ja, dan moet je geen vrienden hebben die je voorraad groter kunnen maken. Ik heb in 2015 al eens geschreven over een zomerleeslijst, niet alleen voor #50books, maar ook voor mezelf. Vervolgens kwam in 2016 een #50books vraag langs over hoe ik bepaal wat ik lees. Trieste conclusie van al die lijsten? Het grootste gedeelte wil ik nog steeds lezen.

Vraag 23: Welke titels staan er op je nog te lezen lijst?

Ik ga er maar één grote leeslijst van maken. Die boeken die op vorige lijsten staan wil ik nog steeds lezen. Maar langzamerhand wordt het ook tijd boeken waar ik al in bezig ben ook uit te lezen. Hogarth geeft herschreven Shakespeares uit, en ik ben nu in de eerste bezig, namelijk Hag-Seed van Margaret Atwood. The Tempest in een nieuwe vertelling. Ik word langzaam echt fan van Neil Gaiman en zijn American Gods ligt op tafel, daar ben ik ook in bezig. Voor een biografie wordt het ook tijd. In Juliana, vorstin in een mannenwereld van Jolande Withuis ben ik een tijdje geleden al begonnen.

Bibliotheek

Ik heb de bibliotheek weer gevonden, leen er weer regelmatig en dan moet ik die boeken ook maar lezen. Van Griet Op de Beeck, Kom hier dat ik u kus, heb ik genoten, dus die twee andere boeken van haar staan hier ook op de plank, Gij nu, en Vele hemels boven de zevende. Renate Dorrestein, Zolang er leven is, heb ik ook meegenomen op die laatste tocht naar de bibliotheek, dus die moet ook gelezen worden.

Nog eentje

ObamaEr gaat er nog eentje op de lijst, één die ik al een tijdje in huis heb en eigenlijk dolgraag wil lezen en maar niet aan toekom, en dat is The Bridge: the life and rise of Barack Obama, van David Remnick. Ik wilde hem al lezen voor de huidige clown in het Witte Huis werd gekozen en het kwam er maar niet van. In 2017 komt deze op mijn gelezen lijst.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

3 gedachten over “Mijn lange, lange leeslijst: #50books vraag 23

  1. Kom hier dat ik u kus heb ik geprobeerd. Ik kom er niet doorheen. Heb hem ook geblokkeerd in mijn hoofd, dus ik weet ook niet meer waarom…

  2. Pingback: Biografie: #50books vraag 27 - Stukjes

  3. Pingback: Vakantieboeken: #50books vraag 28 - Stukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *