Vergeten: #WOT deel 9, 2021

Het daagde me pas vanochtend. Ik was de #WOT vergeten af te maken. Woensdag had ik al een half concept klaar staan dat ik donderdag af wilde schrijven. Maar het was totaal uit mijn geheugen verdwenen. ’s Avonds heb ik fijn tv zitten kijken en had ik totaal niet meer aan een #WOT gedacht.

Het #WOT woord van deze week is

Vergeten = 1) niet meer in je geheugen hebben, 2) het proces waardoor informatie in het geheugen verloren gaat, 3) niet doen terwijl je het eigenlijk wel moest doen, 4) niet meer weten

Vergeten

Mijn geheugen wordt slechter naarmate ik ouder word. Kon ik in mijn jeugd nog heel makkelijk dingen uit mijn hoofd leren, ik ken bijvoorbeeld nog steeds het rijtje Duitse woorden die met de derde naamval moeten, tegenwoordig gaat dat slechter. Dat is ook één van de redenen dat ik gestopt ben met toneelspelen. Teksten leren was niet echt mijn hobby en het was ook niet makkelijk. Boodschappen doen zonder lijstje? Garantie voor de volgende dag terug moeten. En de keren dat ik wel een lijstje had gemaakt en dat vrolijk thuis had laten liggen? Praat me er niet van. Maar dit? De #WOT vergeten terwijl ik die elke donderdag doe? Foutje. Bedankt. Eén voordeel heeft het wel. Omdat ik deze #WOT er tussendoor fiets, heb ik nu al een woord voor volgende week. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Schrijf je mee?

En jij? Slaat de leeftijd toe of heb je nergens over te klagen? Boodschappenlijstjes, al je taken op je to do lijst, rijen plaatsnamen in Groningen. Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

4 gedachten over “Vergeten: #WOT deel 9, 2021

  1. Voor mij was het een teken dat ik te ver ging met het maken van takenlijstje toen ik op het takenlijstje zette: ‘Takenlijstje bijwerken’. Het duurde daarna een tijdje maar inmiddels – juist door dingen niet meer op te schrijven – krijg ik meer gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *