Visie: #WOT deel 4

Visie, daar ontbrak het mij aan, afgelopen vrijdagochtend. Ik was met sporttas en al onderweg naar mijn personal trainer, toen ik me realiseerde dat ik mijn badpak was vergeten. De handdoek die op het wasrek hing, zat mijn visie op mijn daar ook hangende badpak in de weg. Zwemmen zou niet gaan deze ochtend.

Visie ~ 1) Aanschouwing 2) Beschouwing 3) Brede blik 4) Denkbeeld 5) Gedachtebeeld 6) Gezicht 7) Gezichtspunt 8) Gedachtebeeld 9) Het zien 10) Idee 11) Ideologie 12) Interpretatie 13) Inzage 14) Inzicht 15) Kijk 16) Lezing 17) Mening 18) Oordeel 19) Opinie 20) Optiek 21) Opvatting 22) Standpunt 23) Zicht 24) Zienswijze.

Toekomstvisie

visieHet is 2028 en wat ben ik dan aan het doen? Ja, Martha weet het, en Irene heeft ook een duidelijk toekomstbeeld. En ik? Wat laat mij uit bed komen behalve de wekker om 6:45 ’s ochtends? Ik weet het niet. Ruim vier jaar geleden was ik werkeloos, ik wilde niets liever dan weer aan het werk gaan en solliciteerde me te pletter op allerlei functies. Daar was ik zo druk mee bezig en ik was zo blij dat ik weer aan het werk kwam dat ik er verder niet meer over nadacht. Bijna twee jaar geleden kreeg ik mijn vaste aanstelling, waar ik ontzettend gelukkig mee was. Ik mocht verder in een baan waar ik het enorm naar mijn zin had. Maar tegelijkertijd bekroop me ook wel dat gevoel van, is dit nou alles? Ben ik gelukkig als ik hier zit tot mijn pensioen? Midlife crisisje Ali? Ja, helemaal mogelijk.

Opruiming

Ik ben al jaren bezig met allerlei dingen, toneel, sport, schrijven, redacteur spelen. Het is geen wet dat dit tot het einde der dagen doorgaat. Je kunt dingen zat worden. In die fase ben ik eigenlijk wel de laatste tijd. Ik heb ruimte nodig in mijn leven om na te kunnen denken over wat ik wil. Wat wil ik doen, wat ga ik ontwikkelen. Bij mij is het dus niet alleen die visie uitvoeren, maar ook die visie ontwikkelen en daarvoor ga ik wat ruimte creëren. Daar ga ik het later nog wel eens over hebben want dat wordt een lange termijn visie.

Korte termijn visie

Vrijdag stelde Pedro, mijn personal trainer, me voor de keus: een plank van een minuut en voor elke seconde die eraan ontbrak mocht ik een burpee doen. Dus een visie van een plank van een minuut of een aantal herhalingen van mijn meest geliefde oefening. Ik haalde de minuut.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *