Wachten: #WOT deel 41

Ik zat vanochtend zoet te wachten. Op een computer die bestanden voor mij aan het kopiëren was naar een externe harde schijf. Dat gaat me nooit snel genoeg. Ondertussen zit ik dus vaak even mijn twitterstream te lezen. Ook kijk ik wel eens stiekem of iemand een woordje heeft gelegd met Wordfeud. En kreun zachtjes als weer iemand een woord van 96 punten legt, terwijl ik ten hoogste 12 punten voor elkaar krijg. Je begrijpt, ik ben niet goed in wachten.

Het #WOT woord van deze week: wachten ~ 1) Afwachten 2) Bevroeden 3) Bewaken 4) Beiden 5) Dralen 6) Darren 7) De kat uit de boom kijken 8) Ergens blijven tot iets komt 9) Hoeden 10) Marren 11) Meppen (crypt.) 12) Schilderen 13) Sarren 14) Tarten 15) Toeven 16) Tokken 17) Talmen 18) Tegemoet zien 19) Uitkijken 20) Verbeiden 21) Zwerven.

Een mens wacht heel veel. Op de bus, de tram, de trein, het vliegtuig. Ik kan er niet goed tegen. Het duurt me vaak te lang. Het openbaar vervoer is een uitdaging die ik wel aankan: ik ga gewoon op tijd weg. Des te irritanter is het als het OV weer eens kuren heeft. De rest is wat anders. Het lijkt langer te duren naarmate je meer tegen iets op ziet. In mijn jeugd was ik altijd mega zenuwachtig voor proefwerken op school, examens tijdens mijn opleiding, mijn rijexamen. Dan leek de tijd voorbij te kruipen en zat ik met vlekken in mijn nek van de zenuwen te wachten op een uitslag.

Vooruitgang

Tegenwoordig lijkt dat toch wat beter te gaan, niet alleen met de zenuwen, maar ook met dat wachten. Het hoeft allemaal niet meer zo hard als je wat ouder wordt. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ik bejaard ben, maar ik ben ook geen twintig meer. Ik kan het dus. Wachten, rustig zitten en kijken of die trein ooit nog komt. Zuchten en een koffie halen waar ik vroeger ongeduldig tikkend met mijn hak zou staan wachten. De tijd lijkt sneller te gaan en voor je het weet is er weer een week voorbij waarin je gewacht hebt op van alles en nog wat.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *