Zin: #WOT deel 43

Maak maar zin, zei mijn moeder altijd, als ik meldde geen zin te hebben iets te doen. Dat was dan meestal de afwas. Het zijn meestal van dat soort karweitjes waarvan ik zelfs nu, als volwassene zeg er geen zin in te hebben.

20161027s_afwasHet #WOT woord van deze week: zin ~ 1) Absurd 2) Aardigheid 3) Animo 4) Belangstelling 5) Bestaansreden 6) Belang 7) Begrip 8) Bedoeling 9) Begeerte 10) Betekenis 11) Bijbelse figuur of naam 12) Doel 13) Dank 14) Damesblad 15) Deel van een tekst 16) Eetlust 17) Een regel woorden 18) Een regel woorden (crypt.) 19) Fascinatie 20) Fra 21) Frase 22) Geboeidheid 23) Geilheid 24) Gezegde.

Deze week ben ik teruggekeerd van een week New York, een geweldige vakantie waar ik dus duidelijk wel zin in had. Ik heb samen met een vriendin de toerist uitgehangen en we zijn bij elke bezienswaardigheid geweest. Na een wat moeizame terugreis – veel, heel veel vertraging – mochten we beiden weer aan het werk. En op dag twee betrapte ik mezelf erop geen zin te hebben. Toen heb ik mezelf op mijn kop gegeven en me het advies van mijn moeder in de oren geknoopt. Ik heb dus zin gemaakt. En daar ben ik nog steeds mee bezig. Twijfelen of ik ga sporten? Ik maak zin. Uit bed komen als het nog donker is? Ik maak zin, slaperig, maar ik doe het wel. De afwas? Aangezien ik nog steeds geen huiskaboutertjes heb – wel een werkster eens in de veertien dagen – maak ik zin.

Een heel lange zin

Ik ben dol op lezen en ben in van alles geïnteresseerd. Op mijn reis naar New York had ik Team Hillary* van Margriet van der Linden meegenomen. Margriet kan schrijven, alleen had ze zichzelf wel wat beter mogen redigeren. Ze presteerde het ergens een zin van tachtig woorden te produceren. Die zin die een hele pagina besloeg kan ik gelukkig niet meer terugvinden. Het boek over misschien wel de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, was trouwens zeer lezenswaardig. Er stonden ook korte zinnen in.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

*Geen affiliate link, je mag ook naar de boekhandel gaan.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

1 gedachte op “Zin: #WOT deel 43

  1. Pingback: Over Amerikaanse diëten en zin hebben - Ali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *