Altijd aan staan

Het daagde me net. Ik stond heerlijk ontspannen in de keuken glazen af te drogen, want jawel, ik was aan de afwas begonnen. Ik sta op het moment voortdurend aan. Thuiswerken is leuk, maar zorgt er ook voor dat je op dagen dat je eigenlijk niet hoeft te werken, onwillekeurig toch bezig bent. Ik heb tot nu elke niet-werkende vrijdag wel gewerkt. Vandaag was ik het zat, mijn niet zo geweldige bui van gisteren was ik nog niet helemaal kwijt. Ik heb een paar uur vrij geboekt. Vanmiddag had ik nog een presentatie voor een nieuwe collega – spannend, spannend, spannend – maar daarna heb ik mijn laptop uit gedaan. Geen werk meer. En morgen ook niet. Maandag is het Pasen, dinsdag mag het ding weer aan.

Volgende week

Constant aan? Ik denk dat het volgende week hoog tijd is om te bezinnen. Deze situatie houdt aan tot minimaal eind april, dit kan ik niet volhouden. Het wordt tijd om scherper te scheiden op werktijd en eigen tijd. En hoe ga je dat scheiden Ali? Ja, de vraag voor de koelkast. Zucht. Ik weet het nog niet. Ik weet wel dat ik volgende week weer werktijden met de wekker ga aanhouden, want daar schoot ik deze week echt niet mee op. Lekker naar buiten, bewegen, genieten van het mooie lenteweer en dan vervolgens aan het werk. Maar wel in het oog houden dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Thuis werken kan ook betekenen vrij nemen van je werk. En oog houden voor mijn welzijn. Jullie ook?

stekker

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor van alles, boeken, #WOT en zo meer reserveer. Dit is aflevering 9 en aflevering 8 kan je hier vinden.
Afbeelding van moritz320 via Pixabay

Eén gedachte over “Altijd aan staan

  1. Dat geldt voor mij ook. Thuis neem ik geen pauze of amper. En mijn hobby’s doe ik in dezelfde ruimte als mijn werk. Dat maakt het me vrij voelen moeilijker. Ik ben ook al aan het peinzen hoe dit toch beter voor elkaar te gaan krijgen.
    Maar eerst genieten van de vrije dagen. Doe je mee?

Geef een reactie