Creatief in de keuken: vegetarische lasagne

Een manier voor mij om weer wat energie te krijgen is rommelen in de keuken. Ik had ter inspiratie de Vegabijbel van Isabel Boerdam gekocht en daar staan leuke recepten in, maar ik heb ook vegetarische recepten verzameld.

Vegetarische lasagne

Ik ga steeds meer vegetarisch eten. Vlees bekoort me nog steeds, maar je kan prachtige vegetarische gerechten op tafel zetten. En ik wilde een vegetarische lasagne proberen. Mijn normale recept is courgette, ui, knoflook, paprika en wat er nog meer in huis is, peen vind ik bijvoorbeeld ook lekker. Veel kaas, bijvoorbeeld mozzarella en natuurlijk gehakt. Dit alles met een grote fles sugocasa en de combinatie is compleet. Die vegetarische lasagne vond ik op internet, vooral de champignons spraken me aan, want daar ben ik dol op. Ik heb dus een variatie aan verschillende paddenstoelen erin gedaan. Courgette grillen in schijven in plaats van in stukjes hakken? Spannend! En een reden om mijn grillpan weer eens te gebruiken. Ik heb het recept een beetje aangepast. Ik had geen potje gegrilde paprika dus ik heb een verse paprika in stukken gehakt en gebakken. Verder heb ik nog peen toegevoegd. Dat geeft altijd een lekkere bijt vind ik. En er is een klein blikje kikkererwten doorheen gegaan, zonder het vocht.

Smaakt het naar meer?

Het staat net in de oven. Dat moet ik nog even uitvinden. Maar een creatieve rommeltocht in de keuken is wel leuk en ik ben eigenlijk van plan dat meer te gaan doen. Mijn Vegabijbel en andere kookboeken komen dan goed van pas.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor van alles, boeken, #WOT en zo meer reserveer. Dit is aflevering 25 en aflevering 24 kan je hier vinden.

2 gedachten over “Creatief in de keuken: vegetarische lasagne

  1. En? Was het uiteindelijk nog zo geworden dat het voor herhaling vatbaar is? Het klinkt in ieder geval heerlijk.

Geef een reactie