Volslagen gebrek aan motivatie

Het was een rommelige dag vandaag. Ik heb de hele dag mogen wachten op mijn plantenkindertjes van plantje.nl. Tussen 8.30 en 11.30, jawel. Om 16.15 kwamen ze. Het zijn officieel kneusjes en er zitten beschadigingen aan, maar het is ronduit zielig om ze daarvoor weg te gooien. En dat maakt het wat goed vandaag. Want mijn gebrek aan motivatie voor wat dan ook is deze week hoog.

Sport

Doe ik aan sport? Weinig. Op vrijdag kan ik tegenwoordig met Pedro één op één sporten en dan zijn we met zijn tweeën aanwezig. Maar voor de rest doe ik weinig, te weinig en dat is door volslagen gebrek aan motivatie. Op de virtuele borrel van mijn werk was de directeur vandaag aanwezig, de hoogste directeur van Fugro dus, en die vond dat we vooral gezond moesten blijven. Ja, dat ben ik met hem eens, en daar ben ik deze week dus niet mee bezig geweest. Ik hoor overal om me heen, dat iedereen het meemaakt in deze tijden van corona crisis.  ‘Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt, Glücklich allein ist die Seele die liebt’, een dichtregel waarvan ik niet wist dat deze van Johann Wolfgang Goethe was. Maar het is wel een regel die in mijn hoofd zit voor deze stemming, want soms gaat het goed en heb ik energie over, en soms gaat het gewoon niet. Het voornemen is dus volgende week lekker weer de deur uit te gaan. En voor die tijd? Ga los. Ik heb net de CD opgezet van de musical Hamilton, weet je hoe lekker je kan dansen op die CD? Het is hiphop en ontzettend dansbaar. Op de link vind je tien favorieten, maar zeker de eerste song, Alexander Hamilton is geweldig. Vind je dit niets? Zet iets op wat swingt voor je, beweeg, dans, doe alles wat je lichaam je ingeeft en geniet. Ga helemaal los. En geef rustig tips voor muziek.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor van alles, boeken, #WOT en zo meer reserveer. Dit is aflevering 24 en aflevering 23 kan je hier vinden.

Eén gedachte over “Volslagen gebrek aan motivatie

Geef een reactie