Ga ik tellen?

Is het wijsheid of niet? Ga ik weer eens tellen? Eigenlijk al sinds we met zijn allen thuis zitten heb ik me niet gewogen, in ieder geval niet op een geijkte weegschaal, met bonnetje en vetverdeling. Van het weekend ben ik op mijn eigen weegschaal gaan staan. Het was over de 90 kg. Het verwonderde me niet. Dat onrustige gevoel in mijn lijf heb ik weg gegeten. Wil ik weten hoeveel dagen ik echt productief ben geweest? Nee, niet echt, want ook wat dat betreft had het wat meer gekund. Ik heb echt moeite gehad met het wennen aan thuiswerken. Het is wel fijn dat de faciliteiten voor het thuiswerken in recordtijd zijn verbeterd. Lijstje?

Lijstje

 • Aantal dagen thuis: 29
 • Aantal dagen tot volgende deadline: 14
 • Dagen tot mijn verjaardag: 28. Ik heb een vermoeden dat ik geen 56 mensen ga uitnodigen.
 • Aantal centimeters van mijn haakwerk dat een kussenhoesje moet worden: 35. Het moet nog verdubbelen
 • Aantal dagen dat ik ’s ochtends niet in het Zuiderpark ben geweest om te sporten: 6. Het lukte me op de één of andere manier niet. Het plan is nu morgenochtend weer te gaan en dan door te zetten. Springtouw mee, weerstandsbanden mee en creatief zijn met oefeningen.
 • Aantal centimeters dat mijn haar is gegroeid. Veel? Ik zat er over te denken naar de kapper te gaan toen het kapper-verbod inging. Ideale lijn voor mijn haar is ongeveer kinlijn, het is nu ruim over de schouderlijn. Variatie. Staart, vlecht, knotje laag of hoog, meerdere vlechtjes, los. Alles kan, behalve bij sport, want dan moet het bij mij vast zitten.
 • Aantal uren dat ik vrij heb genomen sinds 16 maart: 2. Dat moet dus wat meer worden geloof ik. Ik heb tot nu zitten schuiven met uren over de week en daarom vond ik het niet nodig vrij te nemen.
 • Aantal afleveringen dat ik van Star Trek Voyager heb gezien: 29. En ik heb nog wat te gaan. Nog 13 in seizoen 2, en 3 t/m 7 tellen ieder 26 afleveringen.
 • Hoeveelheid boeken die ik niet voor slapen gaan moet lezen: 1. Leaders of the Pack, een verhalenbundel over weerwolven blijkt best wel eng te zijn. Goede verhalen, dat wel.
 • Hoeveelheid boeken die dan geen goed alternatief is: 1. The Outsider is een Stephen King, waar ik de verfilming in serievorm heb gezien. De verfilming was best wel indringend en het boek belooft ook wel wat. Maar het is wel allemaal griezelig en spannend.
Stephen King - the outsider

Cijfers

Ik weet weer waarom ik af en toe een cijfer nerd ben. Ik word er rustig van. Want ikik concentreer me zo op cijfers dat ik al het andere eruit gooi.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor van alles, boeken, #WOT en zo meer reserveer. Dit is aflevering 14 en aflevering 12 en 13 kan je hier vinden.

Eén gedachte over “Ga ik tellen?

 1. Hele leuke cijferreeks. Wel ben je erg streng door het aantal te noemen dat je niet naar het park bent geweest in plaats van te noemen hoe vaak je wel bent geweest en dat is toch vele malen meer. Dus een beetje lief voor jezelf lijkt me helemaal niet verkeerd.

Geef een reactie