Hoe zit mijn blog in elkaar?

En lezer? Hoe ben je terecht gekomen op dit blog? Ik durf te wedden via Twitter. Het kan ook via Facebook, want daar zet ik mijn berichten in diverse groepen. En er zijn ook mensen die via een abonnement of een feedreader mijn berichten lezen. Applaus! Want dan lezen ze alles wat ik schrijf.

Opruiming

Gisteren ben ik bezig geweest met opruimen in dit blog. Ik heb gekeken naar de tags van alle berichten. En tags, mensen, zijn woorden waarop je een blog zou kunnen vinden. Want waar ging dat om? Ik wilde wat duidelijkheid en structuur aanbrengen in de manier waarop een lezer zijn of haar weg vindt in mijn blog. Die duidelijkheid is al wat lastig op mijn website. Mijn alimolenaar.nl is verdeeld in twee blogs. Dat is een bewuste keuze geweest, die twee blogs verschillen wezenlijk van inhoud. Eén daarvan is /Stukjes, daar heb ik het over boeken, bloggen, schrijven, #WOT, toneel en mijn vak. Het andere blog is dit, over afvallen, gewicht, training, fitness en de laatste tijd ook muziek, buiten sporten, binnen sporten, eten (bijvoorbeeld een echt lekkere lasagne) en nog veel meer, zeker sinds ik elke dag blog. /Stukjes is best wel gestructureerd. /Ali is best wel – ik durf het haast niet te zeggen – een zootje. Vandaar die opruiming in dit blog. Meer tags, ook in de oude berichten. Even verder kijken dan mijn neus lang was. Want soms zei een tag gewoon niets en dan moet je er wat meer van maken.

Categorieën

Mijn bibliotheekhart zegt: categorieën. Dan kan je gewoon in een blog in een categorie, bijvoorbeeld training, kijken wat ik erover schrijf. Hoewel dat ook wel subjectief is, want oh help, je kan een bericht in twee of meerdere categorieën zetten. De lezer begrijpt dat ik hierbij toch even zucht. Maar in dit blog heb ik nooit een categorie gemaakt, het ging namelijk allemaal over afvallen, gewicht en trainen. De laatste maanden zit ik over van alles en nog wat te schrijven, maar wat moet ik daar voor categorie van maken? Gewicht, training en whatever of rommel of verzin het maar? Precies de reden dat ik het hier even los laat. Er zijn belangrijkere dingen om je druk over te maken. Een rommelblog met van alles en nog wat waar je je druk over maakt is ook een goed idee.

Dit blog

Vind je het leuk? Ik wel in ieder geval. Op mijn alimolenaar.nl is de boel verdeeld in /Ali en /Stukjes, daar kan je doorklikken. Om mijn iedere dag bloggen te volgen kan het wat lastig worden aangezien ik het over de twee blogs heb verdeeld en er geen lijst bij heb gemaakt. Chronologisch teruggaan helpt, maar dan moet je wisselen tussen de blogs. Lieve lezer, veel leesplezier.

Geef een reactie