Trainen en afvallen in maart

Nieuwe maand, nieuwe kansen, nieuw maandoverzicht. Wederom cijfers, maar ditmaal minder dan vorige maand zie ik.

Ik heb toch nog negen keer in de sportschool gestaan, waarvan twee keer met P. Zijn wintersportvakantie en mijn weekendje weg waren daar debet aan. En dat valt mee, want in januari was het tien keer, en in februari was het ook tien keer. In totaal – dankzij heen en weer rommelen – 4 ons afgevallen. Het gaat langzaam en gestaag.
Zwermmen doe ik nog steeds niet veel. Het helpt natuurlijk niet als ik mijn badpak vergeet. Roeien doe ik nog steeds, maar tegenwoordig doe ik 500 meter. Wat meer explosie en even wat leuker dan 1000 meter. De trap from hell heb ik een keer op gestaan en weer bedacht dat het toch eigenlijk een rotapparaat is. Even niet meer dus.
maart
Wat me wel bevalt: de interval training op de loopband. Ik doe al een tijdje 8 sprintjes op 4,5 en 10,5 km. Het voelt prima aan daarna en is gewoon lekker. Ik heb hem nu 1x gedaan op 4 en 11 km en dat was wel wat zwaarder. Dat heb ik vervolgens niet meer gedaan omdat ik een weekendje weg was geweest, maar het is wel een goed idee het deze week weer te proberen. Voor de rest nog wat kleine dingen, walking lunge een aantal keren, touwtje springen met wisselend succes, een keer meegedaan aan de core training, en twee keer zelf de plank gedaan. Met P doe ik die elke week en dat gaat die beter. Zelf ben ik te makkelijk. Weer niet gelukt: groepslessen. Komt nog steeds niet uit, of ik ben net te laat. Noem maar op.

Dat was weer een maandoverzicht. Het is wel leuk dit elke maand te doen, zelf krijg ik er ideeën door hoe ik de komende maand wil trainen. Wat vind jij ervan?

Totaal: 293 dagen.

1 gedachte op “Trainen en afvallen in maart

Geef een reactie