Zaterdag

Het was eigenlijk mijn bedoeling heel enthousiast te gaan bloggen over bloggen, want april is nu 11 dagen oud, en ik blog 11 dagen. Alleen was mijn energieniveau wat laag vandaag. Dus geen enthousiast blog. Iets anders. En de ervaring leert dat het dan over van alles en nog wat kan gaan.

Leuke dingen

Laat ik die weer eens uit de kast halen. De dames van OG3NE zijn bezig met covers en hebben Simon & Garfunkel uit de kast gehaald. In hun medley hebben ze ook Bright Eyes opgenomen. Dat was dus het moment dat ik naar mijn scherm schreeuwde dat het van Art Garfunkel was en niet van het duo. En ik had The Boxer gewild want dat vind ik één van de mooiste liedjes. Rust Ali, hun keuze, niet mijn keuze. Het gaf wel dierbare herinneringen. Aan die CD van The Concert in Central Park, die ik bij mijn afstuderen in 1996 had gekregen van een vriendin – dank je wel lieve Vera. Ze had in plastic een bulletje gemaakt met mw. drs. A.C. Molenaar eraan gekruld. Aan het concert in de Kuip ongeveer 100 jaar geleden dat ik met beste vriendin en haar collega heb bezocht. Geweldig was dat. Het is en blijft één van mijn lievelings-cd’s.

Verdwalen op YouTube

Als er één goed ding is aan internet, dan is het delen. Deze jongen kreeg ik te zien door een tip op Facebook. Ben Platt, acteur en zanger. Met een ontroerend liedje. Als je van dansen houdt, kijk vooral naar de video, twee prachtige dansers dansen hierin.
Jess Glynne. Een verhaal apart. Een liedje speelde in mijn hoofd, iedereen kent dat, zo’n oorwurm, een paar regels tekst bleven hangen en ik zocht het op en kwam bij Jess uit. Ik ben er niet zeker van dat dit mijn oorwurm was, maar het is een prachtig liedje. Meezingen doe ik niet, ik heb medelijden met mijn buren, maar mee bewegen wel. Voor het thuis sporten: mee bewegen met een liedje is ook sport. Tot slot: geniet van een favoriet van me, Peter Gabriel en Kate Bush, Don’t give up. Ik ben dol op die rauwe stem van Peter Gabriel. En laat ze maar horen, die tips. Muziek is geweldig, muziek is een boost, muziek is troost.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor van alles, boeken, #WOT en zo meer reserveer. Dit is aflevering 11 en aflevering 10 kan je hier vinden.

2 gedachten over “Zaterdag

  1. Leuk je zo enthousiast over muziek te horen. Ik zal je niet mijn tips geven want ik geloof dat onze smaken wat dit betreft nogal uiteen lopen. Behalve dan misschien op filmmuziekgebied. Ik vind bijna alles prachtig wat Bear McCreary maakt. Ik leerde hem kennen als componist van Battlestar Galactica (de remake). Hij heeft onder andere ook de muziek van Outlander gemaakt. Jou misschien wel bekend.
    Blijf genieten.

Geef een reactie