Zaterdagboek

Tijd voor een dagboek voor de zaterdag. Ik heb wel eens eerder dagboeken en weekboeken gemaakt en het is erg leuk om te doen. Kijk maar eens in mijn archief in de periode juni 2015 toen ik elke dag blogde.

Ochtend

Mijn bestelling voor de AH tussen 8 en 14 uur komt helaas tussen 8 en 9 kondigt de Appie aan, dus ik ben om 8 uur mijn bed uit. Half negen is de bezorger er en om kwart voor negen zijn de boodschappen opgeruimd. Na raadpleging van Buienradar – in de verste verte geen wolk te bekennen – gooi ik een was in de wasmachine. Die kan mooi buiten drogen. Er ligt nog een was op mijn bureau slash eettafel die ik ook even opvouw. Ik haal het zaterdagse leesvoer, de Volkskrant en het Financieele Dagblad uit mijn brievenbus. Vaak ben ik daar op zondag nog mee bezig. Het is belochtend, ik bel vriendin nummer 1 die enthousiast verslag doet van een huis in Wateringen waar ze is gaan kijken met haar vriend. Ik kijk met haar mee op Funda, het ziet er leuk uit en is op fietsafstand. Goedgekeurd wat mij betreft, maar zij moeten het eerst maar zien te krijgen in deze overspannen huizenmarkt. Ik duim voor ze. Vriendin nummer 2 belt om te informeren hoe het me me is, gelukkig stukken beter. Vervolgens hangen we een half uur aan de telefoon en kletsen over van alles en nog wat. Zij woont en werkt in Kinderdijk, met die molens, en de toeristenbranche is nog niet echt op orde. Normaal krijgen ze daar hordes Amerikanen en Aziaten en die komen voorlopig niet terug.

Middag

Vuilnisrun. Zo noem ik het maar. Normaal neem ik het mee als ik boodschappen ga doen, nu doe ik het even apart. De flessen in mijn fietstas, een plastic tas met al het plastic, een paar snoeren voor de elektrische afvalbak en daar ga ik. Eerst richting Albert Heijn waar bak 1 en 2 staan. Daar wissel ik ook mijn digitale koopzegels in, maandag komt mijn werkster, dan heb ik contant geld nodig. Vervolgens fiets ik door naar een andere AH waar de elektrobak staat. Dan weer terug naar huis, de rest van de kranten lezen. Aan het eind van de middag mijn zen moment. Ik heb een groentesoeppakket aangeschaft en ga tomatensoep maken. Ik ben dol op tomatensoep maar dat moet wel extra gevulde tomatengroentesoep zijn. De tomatensoeppakketten leveren te weinig groente naar mijn smaak. Dus, groente snijden, een grote winterpeen, prei, bloemkool, een ui, sperziebonen, bleekselderij en dat alles in een pan met soepvlees en lekker veel soepballetjes. Heerlijk! Die soep is het recept van mijn moeder tot en met de krulvermicelli die ik gekraakt heb en overal in de keuken tegenkom.

Avond

Instagram kijken, voor het eerst vandaag. Stories kijken, ook voor het eerst vandaag. Ik maak er zelf veel te weinig, heb er wel studie naar verricht. Lezen. Ben verslaafd aan Andy McDermott met zijn Nina Wilde en Eddie Chase avonturen. Het is James Bond drie keer over de kop, maar ik vind het heerlijk. Soep eten, ik heb het tenslotte niet voor niets gemaakt. Als altijd is de soep heerlijk. Ik zit te geeuwen en denk dat het vanavond een vroege avond wordt. Ik heb weinig zin in tv kijken vanavond en denk dat dit het wordt: lezen, beetje computeren, en vooral een rustige avond. Tot morgen.

Geef een reactie