Blogkermis: Woningsdag

Het is iedereen vast al opgevallen, door de coronacrisis is er geen Koningsdag dit jaar. In plaats daarvan krijgen we een Woningsdag. Op de site van de Oranjebond is het programma te vinden, en jawel, we worden enthousiast verondersteld met zijn allen om 6.19 uur ’s ochtends de vlag uit te hangen. Ik hoop dat de koning me vergeeft dat ik dat echt niet ga doen om 6.19 uur, dan draai ik me nog even om. Na het klok luiden van 9.45-10.00 gaan we een aubade brengen, we mogen het Wilhelmus zingen. Nou woon ik in Den Haag, dus met een beetje geluidsproductie zou het theoretisch mogelijk zijn dat de koning deze aubade hoort, maar toch?!? Het mooiste element van de dag is echter wel de toost. Proost voor de 53e verjaardag van onze monarch, en die is om 16.00 uur. Daar ga ik voor. Dat is goed getimed.

Blogkermis

ik zit in een flow deze maand, ter lering, vermaak en afleiding blog ik elke dag. Soms is het wel een probleem een onderwerp te vinden. Maar voor 27 april heb ik wel een onderwerp, ik wil namelijk een brief aan de koning schrijven, waar ik de hele week over mag verzinnen. En ik was nieuwsgierig of meer mensen zich met de Woningsdag bezig gingen houden en plaatste dus een bericht in de Facebookgroep Bloggerscafé. Wilden meer mensen er over schrijven? Irene opperde het idee van een blogkermis. En dat lijkt mij een heel leuk idee. Het is de bedoeling dat iedereen die mee wil doen, schrijft over Woningsdag – Koningsdag en wat deze dag betekent voor hem/haar. Ik verzamel de blogs en op 27 april wil ik dan een apart blog publiceren met het resultaat van de blogkermis. Er komt een linkje naar je blog en ik geef een samenvatting. Het is helemaal mooi als je zelf die samenvatting maakt. Vervolgens kan je in je eigen blog een link leggen naar het blogkermisartikel. Natuurlijk hoef je niet tot volgende week maandag te wachten met het publiceren. Wil je meedoen? Ontzettend leuk, laat een reactie achter onder dit blog.

blogkermis

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor sport en voeding reserveer. Dit is aflevering 20, hier kan je aflevering 19 vinden.
Afbeelding van eslfuntaiwan via Pixabay

Eén gedachte over “Blogkermis: Woningsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *