Doorzetten: #WOT deel 7, 2021

Ik was deze week begonnen aan een nieuw haakwerkje. Mijn personal trainer gaat papa worden en ik wilde een babybal maken in twee kleuren. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Want zo’n bal moet je beginnen met een ring en daar moet je inhaken, en dat was met de dunne katoen die ik gebruikte best wel een opgave. Vervolgens moet je met een tweede kleur beginnen en in de eerste toer al gaan meerderen. Toeren tellen met twee kleuren is een kunst op zich. Met meerderen moet je heel goed opletten. Het kwam er uiteindelijk op neer dat ik een vriendin belde die me heel rustig vertelde dat als ik even zou doorzetten, het echt zou lukken. En nee, ik hoefde niet de beide bollen katoen met de haaknaald in een hoekje te gooien.

Het #WOT woord van deze week is

Doorzetten = 1) Aanhouden 2) Doorbijten 3) Doorgaan 4) Standhouden 5) Volharden 6) Volhouden 7) Niet opgeven

Doorzetten

Het is een dingetje bij mij. Ik ben heel goed in het starten van dingen en dat komt onder andere omdat ik heel veel dingen leuk vind. Dus ik begin met een kussenhoes haken en zet dan vervolgens niet door, zodat ik een jaar later nog bezig ben. Ik wil enthousiast een boek schrijven en doe mee met #NaNoWriMo in november 2020. Doorzetten is daarbij het grote woord. Ik heb nu in totaal 10.062 woorden en elf hoofdstukken. Voor de duidelijkheid, daarmee was ik op 30 november geëindigd. Dat moet dus nog een boek worden, maar de inspiratie en het doorzettingsvermogen is even weg.
Boeken lezen, ook zoiets. Ik lees graag, en ik lees vaak in drie boeken tegelijk. Dan staat er eentje open op mijn ereader, want dat leest makkelijk in bed. Ik heb nu geloof ik twee dikkerds liggen waar ik in begonnen ben en niet mee doorzet. Het is een kunst, absoluut, maar af en toe wel lastig.

Schrijf je mee?

En jij? Zit je je af te vragen waar ik het over heb? Heb je er totaal geen problemen mee, of liggen bij jou ook de nodige dingen te wachten tot je doorzet? Laat me horen wat je ervan vindt en laat een reactie achter.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Eén gedachte over “Doorzetten: #WOT deel 7, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *