Elke dag bloggen

Het kriebelde wel, maar ook door alles waar ik mee bezig was. Daardoor sneeuwde het elke dag bloggen weer onder. En bijna ook het elke week bloggen. Even weinig tijd, even ook weinig energie, en plotseling loop ik drie #50books vragen achter. Ook heb ik een paar keer een #WOT overgeslagen.

Vaste onderwerpen

Het gevaar van vaste onderwerpen? Dat je vergeet dat de wereld veel groter is. Ik blog over boeken, bijvoorbeeld over #50books en leef me uit in de #WOT. Ik heb al maanden niets meer gelezen wat in theater en romans zou passen. Vakgericht bloggen is er al helemaal niet bij, behalve een tirade over e-books. Ook op mijn andere blog is het bloggen weer veel minder geworden na een korte periode van elke dag bloggen medio juni. Wat ik wel doe is plannen maken en daar blijft het bij.

Inspiratie

Wat moet je doen om inspiratie op te doen? Kilometers maken. Schrijven, schrijven en nog meer schrijven. Oh, en lezen, lezen, lezen. Dat doe ik wel. Ik heb in Feedly een aardige lijst aan bloggers bij elkaar gesprokkeld. In Pocket staat een eindeloze rij artikelen ter inspiratie. Vervolgens stopt het.
Waar het mij om gaat is dat ik niet helemaal tevreden ben hoe het met dit blog gaat. Ik ben eind vorig jaar op een eigen domein gestart en daarna is er geen vernieuwing geweest. Ik ben meer gaan bloggen en meer niet.

Blogdoelen

Een aantal weken terug hadden we het in #blogpraat over blogdoelen. Toen was me al duidelijk dat ik daar toch een keer grondig over moest nadenken. Dit omdat ik eigenlijk geen concreet doel kon opnoemen. Ja, me verdiepen in SEO, wat ik dus nog steeds niet heb gedaan.

Wat nu?

bloggenIk kan blijven hobby-bloggen. Ik doe daar niemand, inclusief mezelf, kwaad mee. Ik kan er ook meer van maken.
Het leuke van WordPress is dat je precies kan zien hoe het verloop van je stuk is. Dit stuk heeft vanaf 29 maart in concept gestaan, met exact deze titel. Is dat mijn blogdoel? Prima. Maar wat dat betreft ben ik dan wel een tikkeltje eigenwijs en vind ik dat er iets van moet maken. En dan moet ik ook gewoon doen. Ietwat ambitieus en de derde poging dit jaar geloof ik, maar ik ga toch op publiceren klikken.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Eén gedachte over “Elke dag bloggen

  1. Pingback: Blogtools: #WOT 2020, deel 8 - Stukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *