Leerproces

Het is een constant leerproces, deze tijd. Niet alleen in dingen als omgaan met quarantaine, afstand houden en sowieso een beetje normaal doen, maar ook gewoon nieuwe dingen leren.

Social media

Elja, beheerder van een Facebookgroep de Super social groep is de afgelopen drie weken elke dag online gegaan met iets over social media, Instagram, Facebook, Pinterest, Tik Tok, alles is ter sprake gekomen. En aangezien ik wel heel erg geïnteresseerd ben in social media, maar de laatste jaren er te weinig mee gewerkt heb, is dit heel leerzaam voor me geweest. Mijn grootste uitdaging wordt nu voor het eerst een story maken op Instagram.

WordPress

Een nieuwe versie van WordPress betekent ook een nieuw uiterlijk, en verschuiving van functies. Dat bedoel ik dus letterlijk, want ik heb wel even zitten zoeken hoe je in vredesnaam een blok kan verplaatsen. Oplossing: pijltjes bovenaan in de balk, in plaats van naast het blok.
Wat me ook prachtig leek, was een herbruikbaar blok. Daar kan je tekst inzetten en vervolgens bewaren voor een volgend blog. Heel handig als je zoals ik weleens blokken hebt die je meer wilt gebruiken, zoals die helemaal onderaan dit blog. Ja, leuk tot je ontdekt dat veranderingen die je maakt, een ander linkje bijvoorbeeld, in al die blogs worden doorgevoerd. Gelukkig heb ik dat vandaag ontdekt, en niet op 30 april. Vervolg van het leerproces: ik heb dus nu ook geleerd hoe je zo’n blok kan veranderen naar een normaal blok. Dat is dus het eerste wat ik doe als ik het gebruik.

Sport

Van drie keer in de week sporten in de sportschool, naar elke dag naar het Zuiderpark en daar maar wat doen, dat was het voor mij de afgelopen drie weken. Het grote voordeel was daar toch wel het leerproces. Ik heb een springtouw dat ik tot nu vrij weinig gebruikte. Nu gebruik ik het dus elke dag. Rondje springtouw, vervolgens lunges, squats, jumpsquats of iets anders, dan weer dat springtouw. Ik slaag er nu regelmatig in zo’n 50 sprongen achter elkaar te maken. De volgende uitdaging wordt een double under.

springtouw

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor sport en voeding reserveer. Dit is aflevering 6, hier kan je aflevering 5 vinden.
Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

Eén gedachte over “Leerproces

  1. Aha! Dat van dat blok had ik dus wel goed gezien. Ik dacht dat ik het niet goed had onthouden. Had namelijk twee van jouw blogs achter elkaar gelezen en die verwezen toen door dat blok naar het zelfde.
    Goed dat je het nu ontdekt hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *