Nieuw deel in die serie: #50books vraag 44

Series, ik hou van ze en haat ze. Heel veel verhaal over personen en een verhaallijn die ik leuk vind. Maar ook schrijvers die er lang, lang, lang over doen voor ze een volgend deel produceren. Daarom heb ik ook een beetje haat-liefde verhouding met deze vraag. Aan de ene kant moet ik er niet aan denken, aan de andere kant zou het wel erg leuk zijn met sommige series.

Vraag 44: Van welke boekenserie die gestopt is, hoop jij op een nieuw deel?

Overleden schrijvers

In eerste instantie las ik de vraag verkeerd, want Hendrik-Jan heeft het over series van overleden schrijvers. Hij heeft het over de Bommelboeken, de creatie van Marten Toonder, een serie die ik eigenlijk nooit heb gelezen. Er staan genoeg series in mijn boekenkast. Voorlopig is het alleen maar wachten op het volgende deel van schrijvers die nog leven, maar niet echt snel schrijven. Maar ik heb boeken van een schrijver die is overleden, het is alleen geen serie. Dat is Dick Francis, schrijver van boeken waarin paarden een hoofdrol spelen. Niet zo’n wonder met boeken van een voormalige jockey. Francis is tot mijn spijt in 2010 overleden. Ik heb van zijn romans genoten. Zijn zoon is doorgegaan met schrijven, maar ik heb nooit iets van Felix Francis willen lezen. Dat kleine beetje niet te omschrijven extra waardoor een roman fenomenaal wordt in plaats van alleen goed?┬áIk ben eigenlijk bang dat hij het niveau van zijn vader niet haalt. Daarom hou ik het dus bij Dick en zal zijn zoon helaas geen plekje vinden in mijn boekenkast.

Kliederen

Die vorige vraag, over kliederen in je boeken? Ik heb al eens geschreven over notities maken en over je boeken toetakelen en heb besloten het kliederen over te slaan.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *