Prominent: #WOT deel 14, 2020

Wat heeft deze dagen een prominente plaats in ieders leven? Juist ja, dat woord beginnend met een c. Volgens Onze Taal, een kleine c, omdat het een afkorting is van coronavirus, dat ook met een kleine c wordt geschreven.

Prominent: 1) aanzienlijk 2) aardappel 3) befaamd 4) belangrijk 5) geacht 6) hooggeplaatst 7) hooggezeten 8) naar buiten uitstekend 9) op de voorgrond tredend 10) uitblinkend 11) uitstekend 12) vooraanstaand 13) vooraanstaande.

Agenda

Bij mij was het een behoorlijk prominente plaats omdat het mijn leven in alle aspecten beheerste. Donderdag 12 maart zat ik naar de persconferentie van premier Rutte te kijken en zag de bui al hangen. Vrijdag 13 maart ging ik nog wel naar mijn training met Pedro, maar vrijdagavond was al de eerste annulering binnen. Trojan Wars van het Nationale Toneel mag ik hopelijk op een ander tijdstip zien. Op zaterdag was mijn hele agenda compleet leeg geveegd. Het regende afzeggingen. Een lezingendag van VOGIN-IP, helaas, ruim 270 aanmeldingen, geannuleerd. De sportscholen gingen dicht. Dag, drie keer in de week sport. Als fervent bezoeker van amateurtoneelvoorstellingen zag ik alle groepen hun data verhuizen naar het najaar. Werk? Oh ja, thuis werken tot nader order en die nader order werd deze week uitgebreid tot eind april.

Prominent

Deze week was ik het een beetje zat. Vorige week ging het niet echt naar mijn zin en had het leven duidelijk zijn ups, maar zeker zijn downs. Deze week nam ik het initiatief weer in handen. Ja, dat woord met die c is belangrijk, maar niet zo prominent dat je hele leven erdoor beheerst moet worden. Zelfs in tijden van sociale afstand kan je nog wat doen voor jezelf. Gaat het leven door zoals altijd? Keep on dreaming. Ik kan het me niet voorstellen. Dit gaat door in alle lagen van de samenleving en zal hoop ik ook allerlei dingen veranderen.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Irene een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

afstand

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor sport en voeding reserveer. Dit is aflevering 2, hier kan je aflevering 1 vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *