We blijven thuiswerken

Het zat erin: het thuiswerken is uitgebreid tot 20 mei. Aangezien dat de dag voor Hemelvaart is en ik de vrijdag nooit werk, komt het erop neer dat het 25 mei wordt voor we theoretisch weer op kantoor aan het werk kunnen.

En hoe gaat dat dan?

Ik heb al zoveel dingen gelezen. Doorzichtige perspex platen tussen de bureaus, een app waarin je een soort rooster kan maken voor de bureaus en nog veel meer dingen. Zeker weten dat het een opgave wordt. Weer terug naar kantoor betekent niet dat je op de oude manier kan werken. Zeker niet bij ons op de derde verdieping aangezien die verdieping een stampvolle kantoortuin is. Eilanden van vier bureaus zijn normaal. Alleen aan mijn kant van de verdieping tussen de bieb en kantoor van de line manager zijn al vier van die eilanden. In het aquarium staan vier rijen van drie bureaus aan elke kant. Ja, het is druk, ja, het heeft iets van een pakhuis, nee, het is niet prettig.

Thuiswerken?

Het gaat er denk ik wel op neerkomen dat we toch nog één of twee dagen thuiswerken. Ik vind dat niet erg, geloof ik. Thuiswerken lukt nu redelijk, ik moet er alleen voor zorgen dat ik iets te doen heb. In het begin van het thuiswerken heb ik het idee gehad mijn rommelkamer zo ver op te ruimen dat ik daar kan werken. Het enige obstakel zou misschien de WiFi kunnen zijn, maar dat valt op te lossen. Maar die boekenkast in die kamer moet ook opgeruimd worden en dat wordt wat lastig zolang alle restricties er zijn. Er moet namelijk wel wat weggegooid worden.

Wat verder?

Vanaf 16 maart thuiswerken. Hier in dit heerlijke Nederland. Ik zit naar het nieuws te kijken en zie een vrouw in Brazilië die moeite heeft voor haar kinderen eten te kopen. En vervolgens hier in Nederland ondernemers die verdienen aan de crisis, want ze verkopen dingen als perspex platen die nodig zijn. Het leven verandert, laat het ook ten goede zijn. Dat we niet weer met zijn allen verder gegaan waar we gestopt zijn.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor sport en voeding reserveer. Dit is aflevering 28, hier kan je aflevering 27 vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *