Trainen en afvallen in april

De maand mei begint met een aarzelend zonnetje en dat is maar goed ook, want april is eigenlijk koud geweest. Ondanks het feit dat ik de laatste week van april in Berlijn ben geweest, heb ik toch nog twaalf keer in de sportschool gezeten, waarvan vier keer met P. Dat was meer dan vorige maanden. In januari en in februari was het tien keer, in maart negen keer.

aprilGewicht: als ik naar het totaal kijk van deze maand is het niet zo veel: 8 ons, maar ik ben deze maand wel onder de 80 kg gedoken. Ik woog 79,2 kg. Nu wil ik er weer onder, maar dat kost weer moeite. Het is een voortdurend gevecht nu, waarin ik vooral van de pinda’s af moet blijven. Weekjes weg, zoals afgelopen week in Berlijn, helpen ook niet, omdat ik dan weinig tot geen controle heb op mijn eten. En natuurlijk wordt het samenzijn met collega informatiespecialisten gevierd met wijntjes en biertjes. Met andere woorden: het wordt weer hard werken deze week. Ik heb vrij, dus ik kan in principe elke dag gaan trainen.

Wat heb ik allemaal gedaan in april? Ik ben bij Body Balance geweest voor het eerst sinds maanden, in november was ik voor het laatst naar een les geweest. Een voornemen voor deze week: Body Balance en Power Yoga.
Zwemmen: meer gedaan deze maand, 112 baantjes, ga zo door. Mijn interval training heb ik nu al een paar keer op 4 en 11 km gedaan en dat bevalt uitstekend. Ben alleen wel bang dat ik dat weer moet gaan opbouwen.
Voor de rest kleine dingen, touwtje springen, lunge, loopband, fietsen, cross trainer, ik heb het meestal wel naar mijn zin op de sportschool.

Ik heb van P bericht gekregen dat hij nog even blijft, dus ik hoef nog steeds geen nieuwe trainer te zoeken. Dat is mooi, vind ik zelf.
Mijn streven voor komende maand: onder de 80 kg komen en daar dit maal ook blijven. Volgende streefpunt is 75 kg. Veel verder wil ik niet gaan. Die 63 kg van toen ik 20 was, is gewoon niet reëel op mijn leeftijd.
Maandoverzichten blijven leuk. En wat vind jij ervan?

Totaal 323 dagen

Geef een reactie