Elke dag bloggen, alweer, en dat kan weleens onzin zijn

Het was een prangende vraag voor mij omdat ik al vanaf 1 april elke dag aan het bloggen ben. Hoe voorkom je dat je onzin gaat schrijven bij dat elke dag bloggen? En ik stelde de vraag aan Elja Daae in haar dagelijkse Instagram Live Challenge. Zij is de juiste persoon om dat aan te vragen, want zij is er in geslaagd om zes jaar achter elkaar elke dag, jawel elke dag te bloggen. En het is haar ook niet gelukt om elke dag een hoogstaand literair stuk te publiceren. Dat stelt gerust. Ik kan doorgaan zoals ik dat wil. Met allerlei stukjes over allerlei zaken en dan mogen er dingen tussen zitten die bij nader inzien eigenlijk niet helemaal goed zijn. Het is mijn blog tenslotte.

Zin

Want hoe begon het? Na twee weken corona quarantaine. Vanaf 16 maart zat ik thuis te werken, zo goed en zo kwaad als het ging, en zelfs voor een introvert persoon als ik kan dat teveel worden. Hoe krijg je contact met de buitenwereld? Bellen. Mijn telefoonrekening is een pietsje hoger dan normaal kan je wel stellen. Maar ik kan natuurlijk mijn blog als uitlaatklep gebruiken. En zo geschiedde.

onzin

Onzin

Het grote voordeel van twee blogs is dat ik onzin kan verkondigen over alle aspecten van het leven. Nu zie ik wel een scheiding binnen beide blogs, want op dit blog schrijf ik vaak over bloggen, op het andere blog over sport of het gebrek eraan. Touwtje springen en burpees vervangen toch niet helemaal het actieve leven. Op dit blog roep ik dan weer mensen op tot een blogkermis, waarvan ik eigenlijk heel graag wil dat mensen mee gaan doen. Mensen? Joehoe! Leuk schrijven over Woningsdag? Ik in ieder geval wel. Wat dat betreft is het eigenlijk wel een beetje jammer dat ik op alle fronten zie gebeuren dat het enthousiasme voor wat dan ook daalt, in plaats van stijgt. Nog wat leuks? Mijn #twentydaystory, achteraf gezien misschien wat te enthousiast begonnen. Eerst onderdeel van mijn aprilreeks, vervolgens trok ik het eruit omdat ik dat weer niet eerlijk vond. Tegenover wie dan Ali???? Uh, ja, tegenover mezelf. Dus er zijn twee afleveringen en ik wil ermee verder en dat mag naast die aprilreeks. En dan slaat de lethargie toe, want ik kom er ook niet aan toe.

De zin van dit verhaal

Begin te tikken over onzin en kom binnen een half uur op ruim 400 woorden. Dus is het onzin. Nou, dat zou kunnen, maar het zou ook zomaar mogelijk zijn dat het nog enigszins zinnig is. Goeie zaak. Ik ga hier dus gewoon mee door.

Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor sport en voeding reserveer. Dit is aflevering 21, hier kan je aflevering 20 vinden.

Eén gedachte over “Elke dag bloggen, alweer, en dat kan weleens onzin zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *