Statistiek #WOT 2019, deel 1

Het nieuwe jaar wordt bij uitstek begonnen met statistieken. In mijn geval in ieder geval wel. Niet alleen op mijn werk waar ik eens keurig ga tellen hoeveel aanwinsten er zijn geweest vorig jaar – spoiler: niet veel – maar ook thuis. Blogcijfers, sportcijfers, leescijfers (zie Goodreads, dat ga ik in een apart blog behandelen), financiën. Ik ben er dol op. Oké, misschien niet helemaal op financiën.

Statistiek ~ 1) Becijferingsmethode 2) Bètawetenschap 3) Deel van de wiskunde 4) Grafische voorstelling 5) In cijfers verwerkt inzicht in maatschappelijke verschijnselen 6) Leer om door cijfers inzicht te krijgen in massale verschijnselen 7) Leer van de cijfergroepering 8) Methode om door cijfers inzicht te krijgen 9) Schematische weergave van gegevens

Blogcijfers

Martha gooide haar blogcijfers de wereld in, dat ga ik maar niet doen. Ik zie berichten in mijn lijst met één view en dan is het toch meer of ik voor mezelf blog. Er is één uitschieter in de cijfers op Stukjes en dat ligt aan het boek, want Lampje van Annet Schaap was dit jaar een uitschieter in de boekenwereld, met de ene bekroning na de andere. Het was één van de vier boeken in 2018 die van mij vijf sterren heeft gekregen. Geweldig boek, vooral lezen. En voor de rest… Ik had aan het begin van het jaar, zoals elk jaar het voornemen meer te gaan bloggen. En toen werd ik ziek. Dusdanig ziek dat ik echt totaal geen belangstelling voor bloggen kon opbrengen op geen van beide blogs. Op Stukjes heb ik in mei en juni wel drie blogs geplaatst. Op Ali heb ik in mei niets geplaatst en pas eind juni een blog waarin ik vertelde waarom ik zo stil was. Pas later in het jaar ging ik weer wat meer bloggen, maar de cijfers voor beide blogs zijn het laagste in jaren. Op Stukjes heb ik 53 blogs gepubliceerd, op Ali 19 blogs. Ik ben op Stukjes nu wel ongemerkt de 400 blogs gepasseerd. Op Ali moet ik daar nog even mijn best voor doen, want daar heb ik er 236.

Sportcijfers

Mijn meest geliefde methode om bij te houden wat ik allemaal doe? Een excelsheet waarin ik alles vermeld wat ik doe in de sportschool. Elk baantje dat ik zwem, elk rondje loopband, elk half uurtje op de crosstrainer, elke groepsles en elke personal training met Pedro. Het excelsheet van het afgelopen jaar was wat leeg en met de gebeurtenissen van het afgelopen jaar erbij vond ik het ook niet zo belangrijk voor mijn jaarverslag. En sporten doe ik nog steeds, alleen het fanatisme van vorige jaren ben ik nog even kwijt, maar het komt wel weer, ik heb mijn gezondheid tenslotte ook weer terug gevonden.

sportcijfers

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Eén gedachte over “Statistiek #WOT 2019, deel 1

  1. Ik heb een haat-liefdeverhouding met statistieken en cijfers. Ik plaatste op oudjaarsdag ook een dergelijk stukje op mijn blog en dacht dat ik op die manier de pijnlijke punten vermeed, want cijfers zijn lekker neutraal. Maar toch lees je dan zelf tussen de regels door wat er eigenlijk gebeurt is.
    Jij hebt dus ook een zwaar jaar achter de rug. Fijn dat het qua gezondheid nu beter gaat. Dat is tenslotte belangrijker dan welke cijfertje dan ook. Ik wens je een heel gezond 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *