Twee maanden bloggen

Het is 2 juni en het is de eerste keer dat ik echt denk, okee, ga ik het vandaag halen? Inspiratieloos, en dan is het al 6 uur en heb ik nog 6 uur deze dag, maar toch. Het komt ook een beetje omdat ik niet echt onderwerpen heb verzameld, geen blogplanning hé. Wel voor de donderdagse #WOT, want daar krijg ik van andere mensen tips voor, maar niet voor het dagelijks bloggen. Soms komt het vanzelf, zoals gisteren, want toen heb ik mijn Pinkster/wellnessdag beschreven. Dat vloeit dan op het scherm, maar daar begin ik ’s ochtends al mee.

Soms komt het niet vanzelf

Zoals vandaag. Dan zit ik inspiratie te zoeken in oude stukken die ik in Pocket heb opgeslagen en kom ik natuurlijk blogs tegen van Elja, aangezien zij superveel over bloggen heeft geschreven. En het hoeft nergens over te gaan, dat weet ik ook wel. Het wonderlijke is ook, dat als ik eenmaal begin te tikken, ik zo een behoorlijk aantal woorden heb, de stand is nu 165. Die twee maanden elke dag bloggen heeft nu 62 blogs opgeleverd, en dat is meer dan er dagen zijn in april en mei, maar hier en daar heb ik dubbel gepubliceerd.

gras
Afbeelding van Salyasin via Pixabay

Blogplanning

Kom ik toch weer terug bij die beruchte blogplanning, waarvan ik alsmaar zeg dat het niets is voor mij, en het dus ook nauwelijks doe. Ik heb er wel over geschreven, hier en hier. Maar een notitieboek met ideeën heb ik al jaren. En het lijkt me handig als ik er af en toe ook iets inschrijf. Ik heb het dus weer naast me liggen, en dan mogen er af en toe ideeën in komen. Ik heb vrij deze week en ga er dus voor. Die #WOT wil ik morgen schrijven, want daar heb ik een paar mooie woorden voor. Als je erop instelt, kom je overal mooie woorden tegen. En ik heb me geabonneerd op de nieuwsbrief Taalpost van Onze Taal, en dan krijg je af en toe zulke mooie woorden. En verder blijf ik in de flow, zie ook weer dit blog. Kom, zelfs over groeiend gras zou een taalgevoelig mens een boeiend blog kunnen schrijven, en dat brengt me dan meteen weer op een idee voor een plaatje.

Eén gedachte over “Twee maanden bloggen

  1. Goed zo Ali. En soms is het vinden van een illustratie uiteindelijk moeilijker dan het schrijven van een blog.
    Je hebt mij in elk geval aangestoken ook weer wat meer te bloggen. Het hoeven niet altijd boekrecensies te zijn. Ik probeer mee te blijven doen met de #WOT en ik heb mijn wandelblog weer uit het stof gehaald en ga mijn wandeltraining erop bijhouden elke week. Dat zijn al twee vaste punten. Elke week een boek bespreken zou ook nog leuk zijn. Als dat allemaal lukt ben ik voorlopig weer tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *