Een maand lang elke dag bloggen

Ik begon er op 1 april aan, elke dag bloggen, en daarbij wisselde ik tussen mijn beide blogs. Ik begon heel actueel met een stuk over thuiswerken, en eindigde gisteren met de #WOT. Elke dag geblogd. Op dit blog 20 keer, en op mijn andere blog 12 keer. De oplettende lezer ziet het al: 32 blogs en dat komt omdat ik op donderdag 23 april niet alleen een stuk over Instagram schreef, maar ook geheel onverwachts de #WOT overnam. En ik begon aan een nieuwe #twentydaystory, waarvan ik nu twee afleveringen heb geschreven.

En hoe beviel het Ali?

Het was in het begin wat moeizaam, ik had wel idee├źn, maar het uitwerken kostte wat moeite. Pas later in de maand kwam het automatisme en had ik elke dag wel een idee en kwam het uitwerken vlot. Was het kwalitatief goed? Nee, niet alles was even goed, maar als je zoveel blogt, mag het onzin zijn, ook volgens Elja, van wie ik het idee over elke dag bloggen heb. Er zitten wel leuke tussen vind ik. Met stip de leukste: de brief aan de koning, wat het helemaal speciaal maakte, was dat hij in een online meeting kwam waar ik ook zat.

bloggen
blog

Sociale media

Al mijn blogs worden automatisch doorgezet naar Twitter. De meeste stukken zet ik ook op Facebook, daar zijn een paar groepen waar je ze kwijt kan. Ook op Instagram maak ik reclame, maar dat kost me nog steeds moeite. Daar moet ik nog even een modus in vinden. Ik wil niet alles delen op LinkedIn, maar sommige stukken komen daar wel terecht. Mijn blogs worden tegenwoordig automatisch op Webloggerlijst gezet, daar krijg ik ook verkeer van. Alles bij elkaar heb ik nog steeds bezoekcijfers die niet hoog zijn, maar wel hoger dan normaal. Is dat dan het antwoord? Veel bloggen? Veel deskundigheid tonen in… van alles en nog wat? Ik heb er wel meer over gefilosofeerd, over mijn blog. Mijn conclusie wordt geloof ik dat mijn blog reddeloos verloren is aangezien mijn interesse zich uitbreidt over vele, vele zaken en ik dus niet eens een niche blog heb, maar gewoon een liefhebberij. Het kan me niet eens schelen, en ik ga er dus ook gewoon mee door.

Nabrander

In april heb ik elke dag geblogd en elke dag stond dit stukje eronder. En dit is de laatste keer. Ik ga door met elke dag bloggen, want ik vind het nog steeds leuk. Maar dit stukje hoeft niet meer. Kijk rustig rond op mijn blog. Ik heb het zelf al gezegd: het is voor elk wat wils.
Het wordt voor mij een uitdaging, deze maand, want ik heb besloten elke dag te bloggen. Voor afleiding, concentratie-oefening en gewoon voor de lol. Niet alleen op dit blog, maar ook op mijn andere blog, dat ik normaal voor sport en voeding reserveer. Dit is aflevering 31, hier kan je aflevering 30 vinden.

2 gedachten over “Een maand lang elke dag bloggen

  1. Een dapper project Ali. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er maar een paar gelezen heb. Ik lees niet veel blogs meer, eigenlijk alleen nog over Nederlandse literatuur. En een enkele over wandelen en tuinieren. Elke dag bloggen is een hele klus, maar ze elke dag lezen ook. Misschien speelt dat ook mee dat er niet meer mensen komen? Teveel? Ik weet het niet. Ik kijk zelf niet zo naar de leescijfers van mijn blog(s). Mijn boekenblog is voor sommigen ook een mogelijkheid om achteraf een recensie te lezen en dus behalve actueel, ook een naslag werk. Op mijn wandelblog schrijf niet vaak, maar toch komen ook daar af en toe mensen kijken. Om een wandeling uit te zoeken? Het verbeelding en historie blog was voor museumbezoek, films en taalspelletjes (WOT bv.) en ook daar komt nog af en toe iemand langs. Het webinar van Martha was wel inspirerend, misschien ga ik toch maar weer eens iets op dat laatste blog zetten.

  2. Het is je gelukt, gefeliciteerd!
    Dat je niet duizenden volgers hebt maakt het niet minder leuk. Ik hoop dan ook dat je er plezier aan blijft beleven en dat het nooit een echt moeten gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *