Vijf jaar #50books

In 2013 begon ik ermee, #50books. Vragen over boeken die je op je eigen manier kon beantwoorden, een initiatief van Peter, die het stokje overdroeg aan Martha. In 2015 nam hij het weer over. In 2016 stelde Hendrik-Jan de vragen en in 2017 nam Martha het weer over. Het was een heel leuke manier om na te denken over wat boeken met me doen en wat lezen voor me betekent. Ook was het een uitstekende manier om andere boekbloggers te leren kennen. Maar dit jaar heeft Martha de laatste vraag gesteld en dan is het natuurlijk leuk om terug te blikken. Wie ze allemaal terug wil lezen: Martha heeft een lijst met alle vragen op haar site.

Mijn favorieten

  • Vraag 8 uit 2014: van welk boek moest ik huilen. Een favoriet van me, Schoolidyllen van Top Naeff, waarin de hoofdpersoon Jet overlijdt. Zorgt voor huilmomenten elke keer als ik het boek lees.
  • Bookshelfie: vraag 2 uit 2016, ik moet zeggen, het is voornamelijk een favoriet omdat ik de foto leuk blijf vinden, ik heb mezelf onthoofd in deze bookshelfie samen met boekenkast. Maar de beschrijving van mijn boekenkast is ook nog de moeite waard.
  • Boekenblogger, blijft een leuke vraag, deze uit 2016, waarin ik vertel waarom ik over boeken blog.
  • Lolly Daskal gaf me nieuwe inzichten over lezen, in deze vraag uit 2016.
  • Boeken voor mijn vader en mijn moeder. Vragen uit 2016 en 2017 waar ik mooie herinneringen aan heb.
  • Jet uit Schoolidyllen was ook de hoofdpersoon in de laatste vraag van 2017, waarin Martha ons vroeg een brief te schrijven aan een hoofdpersoon uit een boek. Het boek heb ik er nog een keer voor gelezen en jawel, ik zat weer te snotteren. Mijn brief was aan Jet.

Statistieken

In 2013 heb ik zes vragen beantwoord, in 2014 waren het er vier. In 2015 waren het er meer, namelijk twaalf. In 2016 kwam ik op dreef, want ik heb veertig vragen beantwoord. En in 2017 waren het er tweeënveertig. Honderdvier totaal. Het heet #50books en zoveel vragen werden er meestal gesteld, maar in 2014 waren het er 52 en in 2015 49. Ik heb niet alle vragen beantwoord want soms kwam ik er gewoon niet aan toe en soms kon ik gewoon geen antwoord verzinnen. Rest mij alle vragenstellers, Peter, Martha en Hendrik-Jan heel hartelijk te bedanken, want ik heb dit toch altijd wel altijd heel leuk gevonden.

2 gedachten over “Vijf jaar #50books

  1. Pingback: Jaaroverzicht 2017 en vooruitblik 2018 - Stukjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *