Dag 43 – WW

En jawel, computer werkt mee. Eerst goeie nieuws: weer 5 ons eraf. Vervolgens nog meer goed nieuws 🙂 vandaag een vrije dag gehad, gewoon voor de leut. En wat doet Ali voor de leut: die gaat naar de Fitness First. Ik had het plan een Body Balance les te volgen, maar dankzij de vakanties was er weer een vervanger en deze had nog nooit Body Balance gegeven en gaf dus gewoon wat ze altijd gaf: Pilates. Ik stond er toch al, had me rot gehaast om op tijd te komen, dus ik heb gewoon meegedaan, maar het is wel heel anders dan Body Balance. Het is heel veel bovenlichaam, heel veel benen, heel veel herhalen. Wel leuk om een keer uit te proberen.

Vervolgens: hoe werkt het dus ook al weer allemaal. Het is net als bowlen: je hebt allemaal van die lekkere dingen en als je die opeet word je dik. Met andere woorden, het zit allemaal tussen je oren. Met die wekelijkse weegavond lijkt het ongeveer of je naar je vonnis toegaat en je haalt opgelucht adem als er iets af is. Dat ging dus niet zo vlot bij mij in het begin, het schoot voor geen meter op om precies te zijn. Dan lijkt het dus of je gestraft wordt voor je goede gedrag. Mopper, mopper, mopper, overal aan gehouden en toch aangekomen.
Met die 5 ons deze week ben ik dik tevreden. Ik merk aan andere dingen dat het goed gaat. Niet aan mijn haar want dat is rommel op dit ogenlijk, ik moet gewoon even wat andere shampoo gebruiken. Wel aan mijn energie, ook aan mijn conditie, die veel beter wordt en volgens mij ook aan mijn lichaam, mijn maten veranderen. Ja, nog steeds een stevig buikje, maar hallo, het is nog steeds 93,5 kg.

Fitness: leuk, ook de afbeulsessies met Nanda omdat ik daar resultaat van begin te merken. Misschien dat ik nog een serie met haar doe. In januari gaat ze een eigen school beginnen, maar ik vind de mogelijkheden bij FF te veelzijdig om over te stappen.
Misschien dat ik daarna iets met een trainer ga doen die als specialiteit afvallen heeft. En dan ga ik bij de beide dames van de BB lessen informeren, die allebei deze specialiteit hebben.

Moraal van het verhaal: het zit tussen je oren. De knop moet om voor je begint, de knop moet om, als je door wilt blijven zetten. En met Weight Watchers geldt toch wel dat je je draai erin moet vinden. Het systeem moet je liggen. Ook die knop moet om, beseffen dat je misschien wel aardig bezig was, maar dat je daar toch van aankomt. En een paar grote zondes (alcohol) daar moet de grote knop voor om die twee kanten uitwerkt.
Genoeg psychologie voor vanavond.

Geef een reactie