Dit was de week

Maandag
Druk, druk, druk. Tussen alle bedrijven door ook nog eten, ik mag deze week weer koolhydraatarm, dus ook geen fruit tussendoortjes en die mis ik wel een beetje. Ik heb radijsjes en snoeptomaatjes als alternatief. Ik merk aan de versterkte smaak van de radijsjes dat ik veel minder zout in mijn eten gooi. Thuis ben ik bezig met #blogpraat en zelf ook nog bloggen en daarmee is de avond voorbij. Dit blog vergeet ik even deze avond.

Dinsdag
Weer gezellig druk op het werk en ’s avonds naar de sportschool. Omdat ik zondag niet heb gesport, ga ik vanavond en donderdag trainen en dat betekent dus dat ik ’s avonds laat thuis ben. Ik zak voor de tv, kijk drie afleveringen van Grimm en blog niet.

Woensdag
De dag wordt ietwat slaperig besteed aan bellen en mailen over een afscheidscadeau voor een vertrekkende collega. Slaperig omdat het de vorige avond laat was en vanochtend erg vroeg.
Het is toneelavond. Eén van de toneelvrienden is jarig vandaag en we vertrekken na de repetitie naar de kroeg om zijn verjaardag in gepaste vorm te vieren. Het is weken geleden dat ik daar geweest ben. De jarige zorgt goed voor ons, op wonderbaarlijke wijze zijn de glazen nooit leeg en midden in de nacht ontdekken we ineens dat het wel erg laat is, of erg vroeg, hoe je maar wil zien. Voor mij is dat niet erg, want ik heb met vooruitziende blik donderdag vrij genomen. Maar er zijn mensen die gewoon moeten werken. Dat wordt moeilijk denk ik.

Donderdag
Heel rustig, heel rustig begonnen. De woensdagavond was lang en gezellig en werkt nog even door. Trainen vandaag en al bij het roeien merk ik dat het moeizaam gaat worden. Toch ook maar de trap from hell gedaan, al was het alleen maar om mezelf duidelijk te maken dat woensdagavonden als die van gisteravond niet herhaald moeten worden. Bij de intervaltraining voel ik alle wijntjes van de woensdagavond in mijn benen. Het is lang geleden dat ik hijgend de intervaltraining beëindig, maar dat gebeurt toch echt vandaag. Daarna nog een half uur de loopband, ik kies altijd strategisch de loopband die bij de tv met National Geographic staat, altijd interessante programma’s.
Zwemmen, ook saai, maar ik heb het grootste gedeelte van de tijd het bad voor me alleen en besteed de tijd aan uitrekenen welke afstand ik al heb afgelegd in dit twintig meter bad. Alleen de laatste week al minstens 2 kilometer.
Morgen weegdag, maar ik houd me maar overeind aan het adagium van de Weight Watchers: God straft meteen, de Weight Watchers een week later.

Vrijdag
Jawel, de weegschaal op de sportschool straft ook een week later, 87,8 kg, 6 ons eraf. P vraagt of ik er tevreden mee ben, ja, ik ben er tevreden mee. We gaan beneden bij de ingang een conditietraining doen, boksen, touwtjespringen, trap op en af, dat ding lijkt alsmaar hoger te worden naarmate je hem meer beklimt. P merkt aan het eind van de training fijntjes op dat het niet zo makkelijk gaat, goh, hoe zou dat nou toch komen. In de kleedkamer hijg ik uit, één van de andere trainers valt het op dat ik blijkbaar nogal moe ben, ze vraagt of het allemaal goed gaat. Ja, als ik even uitgerust ben wel. Daarna nog even het zwembad in, valt goed te doen, weinig mensen.

Zaterdag
Het stormt. Ik doe makkelijk vandaag, ik doe lopend de boodschappen, ben bang dat ik op de fiets wegwaai. Schuif dan op de bank en ga Grimm kijken. Midden in de nacht sluit ik het tweede seizoen af.

Zondag
Net op tijd uit bed om te ontbijten en richting sportschool te fietsen voor een les Body Balance. Daarna nog even een half uur loopband om de drukte in het zwembad te ontlopen. Maar dat is een mislukte poging, want het is nog steeds druk, na tien baantjes met lastige zwemmers geef ik het op.
De rest van de dag wordt toch weer even Grimm kijken, ondanks alle andere dingen die ik eigenlijk nog moet doen. Eén ding doe ik wel: menu van de komende week bepalen en kijken wanneer ik ga sporten.

Totaal: 42 dagen

Eén gedachte over “Dit was de week

  1. Met bewondering blijf ik al je activiteiten volgen.
    En wat leuk dat je Grimm bent gaan kijken. Je hebt nog fijn veel voor de boeg.

Geef een reactie