Het is weer zondag

En ik zit naar mijn blogcijfers te kijken voor dit blog. Over uitersten gesproken, ik ben van 126 stukjes in 2020 naar 7 in 2021 gegaan. Vorig jaar heb ik een tijd lang iedere dag geblogd en dat scheelt wel. Dit jaar? Minder. Van alles minder. Helaas niet van mijn gewicht.

Zwembandjes

Vrijdag trok ik mijn legging aan, schoof ik mijn zwembandjes in de legging en ging sporten. Maar ergens knaagde het toch wel, want anderhalf jaar corona en de coronakilo’s zitten er goed aan. Er kwam dus zo’n losse gedachte in mijn hoofd, je moet er toch weer eens wat aan doen Ali. Nog zo’n losse gedachte, dat dit de eerste keer in maanden was dat ik aan mijn gewicht dacht. Wat zou ik daar nu aan gaan doen?

zondag
© Ali

Eten

Het is er langzaam ingeslopen. Te weinig beweging, te veel eten. Ongezonde dingen. Iets te makkelijk een pizza bestellen, iets te makkelijk een wijntje of twee, drie, veel. Dan is het dus niet zo’n wonder dat er een prachtig zwembandje in mijn sportlegging zit. In die zeven blogs van dit jaar heb ik het welgeteld in twee blogs over mijn gewicht gehad, namelijk hier en hier. Oh ja, met goed voornemen en al ga ik toch wel die chocoladeletter opeten die ik van de oude man heb gehad. En die chocoladeletter die ik van de baas krijg gaat echt ook wel op. En dan? Toch maar eens kijken hoe ik het nou ga doen? Want dat was ook het beetje het probleem. Ik was de weg een beetje kwijt in gezond-eten-land. Zucht. Mooi om over na te denken tijdens de kerstperiode. Twee weken vrij, twee weken rust. Schema opzetten – eindelijk! En kijken hoe ik me aan goede voornemens houd, want daar ben ik echt slecht in.

Eén gedachte over “Het is weer zondag

Geef een reactie