Leve mijn oude spijkerbroek

Maakt het uit in deze tijd? Ik zit thuis, en ook dan trek je kleren aan, maar ik heb mezelf er toch wel op betrapt dat het andere kleren zijn dan mijn werkkleding. Mijn meest geliefde kledingstuk op het moment? Mijn oude spijkerbroek, behoorlijk verwassen, vouwen zitten erin, het knoopsgat is bijna doorgesleten. Shirtjes? Nou, die oude die verwassen zijn, die ik niet aantrek naar mijn werk, maar die zo ontzettend lekker zitten. Allemaal kleding die ik gewoon thuis draag.

Sportkleding

Er ging pre-corona best wel wat sportkleding in de was. Eén keer sporten en zweten en hoppa, daar ging het de wasmand in. Nu ga ik ’s ochtends het Zuiderpark in of volg ik ’s middags een online les en denk ik, het kan nog wel een keer mee. Ik heb twee shirts met lange mouwen aangeschaft toen in maart de sportscholen dichtgingen, want die had ik toen best nog wel nodig. Het was ronduit fris ’s ochtends vroeg. En die shirts gaan ook langer dan één dag mee.

kleding
Afbeelding van Carola68 via Pixabay

En ’s avonds dan?

Ik heb een paar huisbroeken die al heel lang meegaan, die al niet flatteerden toen ze nieuw waren en nu, honderd jaar later, zeker niet meer flatteren. Geeft dat? Niet voor de enige bewoner van dit appartement.

Straks terug naar het werk

Eigenlijk verheug ik me er wel op, want dan wil ik wel weer een beetje uitpakken met mijn kleding. Beetje nettere broek dan die oude spijkerbroek. Erop letten welke shirtje ik aantrek. Even kijken wat ik nog heb aan zomerschoenen. In normale tijden let ik best wel op wat ik aantrek. Ook mijn eigen oog wil wel wat leuks zien. Wat vinden jullie? Op naar de zomerkleding, de leuke kledingtijd? Of gewoon die oude spijkerbroek blijven dragen?

2 gedachten over “Leve mijn oude spijkerbroek

  1. Met pensioen dus meestal thuis in mijn oude kloffie. Zit gemakkelijk, maar ik ontdekte dat ik er toch af en toe behoefte aan heb iets anders dan een joggingbroek aan te trekken. Mijn haar op te steken en weer wat make-up te gebruiken. De dag ziet er dan ineens heel anders uit. Omdat ik me anders voel.

Geef een reactie