Op schema

Hordes mensen doen het, een schema maken en zich daar vervolgens aan houden. Het mag heel ordelijk zijn, maar mij lukt het niet. Zeg ik tenminste altijd. Maar ik ga het doen deze week. Schema opstellen en me eraan houden. Dat betekent eigenlijk voornamelijk de discipline hebben van mijn eigen computer af te blijven waar leuke spelletjes op staan die je eindeloos kunt spelen.

Morgen

Morgen begin ik en dan wordt het meteen serieus. Ik heb me namelijk ingeschreven voor een online workshop ‘Maak je eigen infographic’ die om 10 uur begint en voor die tijd wil ik in ieder geval mijn mail doorgewerkt hebben. Dat duurt tot half 1, daarna komt mijn werkster en ga ik dus naar buiten. Als zij weer weg is, ga ik nog even aan het werk. Daarbij wil ik vooral inschatten hoeveel werk ik heb voor de rest van de week. Dat hangt vooral af van een collega die me een mailtje had gestuurd en me wilde spreken.

schema
Afbeelding van Alexas_Fotos via Pixabay

De rest van de week

Het is een beetje een rare week, want donderdag – je zou het bijna vergeten want alle dagen zijn bijna hetzelfde – is het Hemelvaartsdag. Ik heb een schema op papier gezet, waar het sporten ook een plaats op inneemt. De ervaring leert dat ik ’s ochtends meteen de deur uit moet, want anders doe ik het niet. Ergens in de middag met een online training meedoen wil ook nog wel eens lukken. Vanwege die vrije donderdag is het verleidelijk een dagje vrij te nemen, want die vakantiedagen moeten toch op. En het wordt prachtig weer deze week. Fietsen? Moet kunnen, mezelf naar buiten schoppen en een rondje fietsen. Kijken of het niet te druk is in de duinen.

Ik en een schema

Wordt het wat? Ik zou zeggen waarom niet. Voordeel van een schema is in ieder geval dat je dingen noteert en ze dus niet vergeet. Ik heb een tic met notitieboekjes, ben ik dol op en ik gebruik ze voor diverse doelen, niet in de laatste plaats voor deze website. Geautomatiseerde to do lijstjes heb ik niets mee. Ik schrijf liever zelf.

Eén gedachte over “Op schema

Geef een reactie