Over een nieuwe week en wat minder trainingen

Geen topweek

Was het een lekkere week? Nou nee, het was weer een week van onduidelijke klachten, veel opvliegers en een algemeen gevoel van bleegh. Duidelijk genoeg. Zaterdag al ziek, zondag niet gaan sporten, want ziek. Maandag ziek thuis gebleven. Dinsdag eerst huisarts en toen gaan werken. Maar dinsdagavond ook niet gesport. Donderdagavond heb ik de sportschool voor het eerst weer van binnen gezien. Echt, ik had geen zin, heb het toch gedaan. De enige concessie: ik ben niet gaan zwemmen, daar had ik echt geen zin in.

Vrijdagtraining

Training met P. Was die dan lekker Ali? Bijna, het was zwaar, als altijd mag ik wel zeggen. Maar ja, daarom train ik met een personal trainer, zodat die het wat zwaarder en gerichter maakt dan ik het zelf zou doen. Het was veel herhalingen vandaag. Veel squats, veel tillen, veel kleine spieren aanspreken. Het vermoeden bestaat dat ik morgen spierpijn heb. Ik heb een ware strijd geleverd met een stang boven mijn borst tillen vanuit liggende positie. Het ding was 20 kg zwaar en ik had er best wel moeite mee. Hij vertelde dat hij 100 kg 5x kan tillen. Dat was wel humor. Hij heeft mijn uitdaging ook nog wel in de gaten, dus we hebben een plank gedaan. Ik haalde 1 minuut 34. De tweede plank, niet verwacht, was 34 seconden. Als cadeautje was het zwembad vandaag bijna leeg. En daarna voelde het dus prima. En ging het lekker. En voel ik me veel beter. Volgende week er gewoon weer tegenaan en geen niet lekker gedoe meer.

De uitdaging

Ik sta nu op 1 minuut 46. Volgende week vrijdag moet het twee minuten zijn. Het wordt steeds lastiger. Op Facebook gaf iemand me de tip om muziek te draaien als hulp bij concentratie, en dat lijkt te helpen. Dus nu zingt Marco Borsato Mooi tijdens mijn plankje. Ik heb besloten morgen het klokje om te draaien en te laten oplopen in plaats van aflopen. Volgens mij zit ik echt op die klok te werken.

Update: ik was mijn gewicht vergeten. Dat was deze week 77,2 kg. Ietsje zwaarder. Volgende week weer lichter.

Totaal: 1 jaar, 100 dagen

Geef een reactie