Vrijdag, trainingsdag

Belangrijkste dingen eerst: 79,4 kg. weer afgevallen. Het gaat niet makkelijk.

Krachttraining

Trainen met een been dat nog altijd een beetje trekt en zeurt, maar het goede nieuws, het is gaat beter. Weer krachttraining vandaag, als aangekondigd. Gaat goed, zwaar, maar gaat goed.
Vraag voor mede krachttrainers: til zo’n gewicht boven je hoofd, laat het zakken achter je hoofd en til het weer op. Wie heeft er moeite mee?
Ik! Ik! Ik!
Het lijkt zo’n simpele oefening en het valt zo tegen. De oefening is op armspieren gericht en die moeten bij mij ontwikkeld worden, dat is wel duidelijk.
Krachttraining komt bij mij neer op concentratie. P doet de oefening voor, ik doe hem na, en dat gaat goed, maar ik moet me er echt bij concentreren. Rug recht, in een squat met een gewicht op mijn schouders en omhoog.

Proefwerk

Elke vrijdag doe ik een proefwerkje. Sinds december zit ik te rotzooien met mijn lenzen, dat komt omdat ik een chronische oogontsteking heb. De oogarts heeft me verteld dat het een meibom klier ontsteking is, een ontsteking in de kliertjes in mijn ooglid, vooral links. Ga er niet op googlen, want dan zie je heel enge dingen, bij mij valt het wel mee. Het komt er wel op neer dat ik mijn lenzen niet kan verdragen. Elke vrijdag met sport probeer ik het weer even. Extra spoelen met vloeistof, even knipperen en dan gaat het wel weer. Voor een paar uur en dan irriteert het zo zwaar dat ik ze maar weer uit gooi. Gezakt voor mijn proefwerk. De oogarts heeft me verteld dat ik het even een half jaartje zonder lenzen moet proberen, en met sport mag ik ze even indoen. Dat blijkt ook maar even te zijn.

Moe

Dan zit je dus uit te hijgen in de kleedkamer en dan komt er een mede-dame die gaat trainen. Let wel, gáát trainen. Ze zegt dat ze moe is. Toen heb ik haar toch even een klein beetje uitgelachen. Ik kom uit drie kwartier keiharde krachttraining en sta uit te hijgen en zij komt net binnenlopen. Ze heeft meegelachen, kon er de humor van inzien.

Totaal: 1 jaar, 2 dagen.

Geef een reactie