Meten is weten

Meten

P zei het twee weken geleden al, dat hij de indruk kreeg dat het centimeters scheelde, al die krachttraining. Ja, zei ik, ik zal het eens meten, ik heb het meer gedaan, kan ik vergelijken. Niet gedaan natuurlijk. Dat soort dingen vergeet ik altijd. Gisteren dacht ik er weer aan toen ik op de weegschaal stond. Vandaag heb ik alles weer opgemeten. Bovenarm, heupen, taille, bovenbeen. En barstte in lachen uit toen ik de resultaten vergeleek met twee maanden geleden. Geen verschil.

Weegschaal

weegschaalDie weegschaal blijft een dingetje. Het is nu 79,5 kg. Dat betekent dat ik vanaf begin juni onder die 80 kg zit. Dat is mooi natuurlijk, maar daar heb ik zes maanden over gedaan. Het lijkt erop dat ik voor die volgende kilo weer zes maanden bezig ben. Het kan aan mezelf liggen. Ik betrap me erop dat ik minder streng ben, af en toe een wijntje mag naar mijn idee. Maar misschien moet ik dat gewoon weer laten.
Aan de andere kant: ik kijk naar het bonnetje, zie het laagste vetpercentage ooit en de laagste leeftijd die dat malle ding ooit heeft aangegeven en denk: is het erg?

De mening van anderen

Mag ik andere afvallers een vraag stellen? Is het jullie ook opgevallen dat zo gauw je een aantal kilo’s bent afgevallen, er altijd wel iemand is die zegt dat het genoeg is? Nee, nou moet er niets meer af hoor, want dan word je te mager.
Ik was gisteren aan het lunchen met drie oud-collega’s. Meiden die me dus al jaren kennen en weten hoe ik worstel met gewicht en heb gejojood. Eén zegt, wat heb je nu voor maat? Maat 38? Nee lieverd, het is maat 42. En met zijn drieën in koor, nu is het goed hè? Oh, wil je nog meer afvallen? Naar 75 kg? Waarom dan? Je ziet er goed uit!

Waarom dan

De cruciale vraag, waarom dan? Zeg mede-afvallers, dit is ook voor jullie!
Maanden geleden, toen ik rond de 85 kg zat, heb ik het er met P over gehad. We spraken af dat tussen de 70 en 75 kg een goed idee zou zijn. Een vriendin zegt altijd, kijk naar je lengte, trek daar een meter van af en dan heb je een redelijk ideaal gewicht. Met mijn 1,75 meter wordt dat dus 75 kg. Psychologisch gezien is het voor mij een beter gewicht. Ruim onder de 80 kg, dan kan je een beetje jojoën, zonder meteen weer boven dat rotcijfer te komen. Dat blijft dus het streven.

Leuk

De dame in de sportschool die naar mijn foto in de computer keek, en zei, dat ben je niet. Vervolgens zag ze dat ik het wel was op een foto van acht jaar en 20 kg geleden.

Totaal: 1 jaar, 31 dagen

Eén gedachte over “Meten is weten

  1. Dat laatste is niet leuk, dat is superleuk! 🙂

    En ja, wanneer is het afvallen genoeg? Moeilijke vraag maar in ieder geval ben jezelf de enige die het juiste antwoord kan geven.

Geef een reactie