Over lange weken en rommelige weekenden

Training

Vorige week had ik mijn blog afgesloten met de mededeling dat ik die vrijdag niet ging trainen, want ik had een afspraak. Nauwelijks had ik mijn blog gepubliceerd toen ik een appje kreeg van de vriendin met wie ik een gezellige dag zou doorbrengen. Ze had last van haar maag en zou niet komen. Wat kan je dan doen? Ik heb Pedro maar geappt of hij nog ruimte voor me had in zijn schema van die vrijdag. Vrijdagmiddag stond ik in de sportschool. En het was lekker, maar hij heeft me goed te pakken genomen. Gelukkig kon ik bij Health City mijn pijnlijke lijf in het zwembad laten rusten. Afgelopen vrijdag was het iets rustiger, maar zaterdag kon ik hem weer een appje sturen: spierpijn.

Rommelig weekend

rommeligDat krijg je dus als je op vrijdag Sint viert met twee goede vriendinnen. Het was al na tien minuten chaos waarin we de grootst mogelijke onzin verkondigden, maar wel reuze gezellig. Vrijdag deed ik dus boodschappen want ze zouden bij mij komen, en kwam er bij thuiskomst achter dat ik toch wel wat dingen was vergeten. Niet getreurd, zaterdag was er een nieuwe kans. Zaterdag: tweede keer boodschappen, ik loop de groenteboer binnen voor in ieder geval bananen, loop met van alles naar buiten en kom er thuis pas achter dat ik – inderdaad – die bananen ben vergeten. Zondagmiddag ging ik dus maar even naar de Appie waar als eerste die bananen in mijn mandje verdwenen met nog wat dingen. Thuis bedenk ik dat ik voor de derde keer wat ben vergeten. Het zal de leeftijd wel zijn. Ik vind het gewoon knap van mezelf.

Coaching

Zaterdagavond was mijn coaching afspraak bij Saintfit. Die coaching gaat goed, ik ben gewend aan het menu, wat er eigenlijk op neer komt dat ik gezond en met mate moet eten. Mijn vetpercentage daalt gestaag. Een gezond vetpercentage ligt voor een vrouw van mijn leeftijd tussen de 30 en 35, vertelt Fit.nl me. Ik begon met 37,75, was bij de tweede afspraak al gedaald naar 36,11 en nu was het 34,2. En wat mijn gewicht betreft, ik heb mijn coach uitgelegd dat ik uitermate gefrustreerd raak van het feit dat ik schommel en boven de 80 blijf. Het resultaat is dat ik nu op de weegschaal ben gaan staan en mijn ogen dicht heb gedaan. Mijn coach weet dus hoeveel ik weeg, ik niet en ik wil het ook niet weten.

Vrijdag

Ik had het gezegd en wilde het ook volhouden. Op vrijdag dat blog publiceren, kunnen je lezers op je rekenen… Twee keer volgehouden, derde keer mislukt. Het is maandagavond en hier gaat ie dan.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

1 gedachte op “Over lange weken en rommelige weekenden

Geef een reactie