Over ogen, zon en training

Ouderwets drie keer training in een week, waarvan 1x met P. Een week met van alles, zon, regen, natte sneeuw en kou. Vooral kou. En dat vind ik niet erg, lekker fietsen met kou. Regen, dat is erger. Daar krijg ik een slecht humeur van. En die ene keer dat het regende deze week, had ik dus ook meteen een rotbui. Ik heb er maar weer excelsheetjes op los gelaten, klinkt vreemd, maar het werkt wel. Het loste ook meteen op wat ik dacht, namelijk dat ik achterliep ten opzichte van januari. Niet dus. Ik heb nog tien dagen in februari en met zwemmen loop ik zelfs al voor. Ik een cijfernerd? Hoe kom je daar nou op?

Wat even een nadeel is: oogontsteking nummer drie in een maand tijd. Het blijft even een paar dagen weg, ik kan even mijn lenzen in doen en vervolgens na een dag of vier, vijf, is het weer mis. Elke keer in het linkeroog. En dan mag de zon schijnen, het is wel vervelend. Het gooit in dusverre mijn schema door de war dat ik op dinsdag toch maar trainen verschuif naar donderdag. Ik had een huilbui in één oog, beetje lastig trainen.

tachtigMijn eigen trainingen had ik me vooral gericht op cardio: loopband, fietsen, roeien en dus waren het vooral mijn benen die het stevig te verduren hadden gehad. En dus kwam het wel uit dat P me trakteerde op een meer dan stevige krachttraining. Ik voelde mijn lijf wel en vooral mijn buikspieren. Dat was dusdanig dat de plank voor geen meter lukte vandaag. Trillen vanaf het begin, geen goede houding kunnen vinden, mijn record was geloof ik 15 seconden.

P gaat op wintersport naar een plek waar echt sneeuw ligt, dus ik mag de komende twee weken zelf 1,3 kg eraf trainen. Dat merkte ik wel met mijn excelsheetjes, ik ben al vanaf december bezig tussen de 83 en de 81 kg, het blijft schommelen en wil niet verder omlaag. De magische 80 kg is moeilijk te bereiken, deze week wel 1 ons eraf.

Totaal 251 dagen

Geef een reactie