Schema invullen

Als zelfverklaarde cijfernerd houd ik al jaren bij wat ik aan sport doe. Dat deel ik dan via mijn – ahem – jaarverslagen. Hoge cijfers waren dat de laatste jaren, niet alleen bij wat ik doe, maar ook – helaas – in mijn gewicht. Vanavond was ik mijn Excel-bestand weer aan het invullen en dacht bijna dat ik iets verkeerds had gedaan. Aan het einde van de gewichtkolom stond namelijk een negatief cijfer. Ja, jammer dan, dat krijg je dus als je cijfer in het laatste vakje aftrekt van cijfer in vakje 2 en het eerste cijfer is hoger dan het laatste cijfer. Het verschil was trouwens 5,2 kg. Tussen januari en september is er 5,2 kg aangekomen. Okee, dat moest ik even laten inzinken.

cijfers

Andere cijfers dan andere jaren

Ik zat het me af te vragen bij het invullen. Was ik het zwemmen vergeten op te schrijven? Tot ik me realiseerde dat het coronatijd was en er van half maart tot juli geen zwemmen mogelijk was. Pas daarna kon het weer, maar tot die tijd had ik eigenlijk alleen trainingen met Pedro in het schema opgenomen. Mijn trainingen in het park heb ik niet opgeschreven, hetgeen wel jammer is, aangezien touwtje springen tot die trainingen hoort en dat apart in mijn schema staat. Terug klikkend door de jaren zie ik wel dat ik minder ben gaan sporten. Zo fanatiek als ik een aantal jaren terug was, ben ik niet meer, terwijl dat eigenlijk best wel zou mogen. Ik luister tegenwoordig iets te gemakkelijk naar mezelf als ik zeg dat ik geen zin heb. Nu ik een nieuwe sportschool heb mag het weer anders worden. Ik heb namelijk best wel zin. Deze week even niet door het gedoe met de riolering, ik kan nauwelijks mijn huis uit. Maar volgende week ga ik alvast in mijn agenda zetten, ook bij Mulder moet ik reserveren. Het zal best wel wennen worden.

Eén gedachte over “Schema invullen

  1. Zoveel als ik je over sporten zie bloggen, geeft mij het idee dat jij nog steeds veel met sport bezig bent, al is het maar in je hoofd. 😉
    Ik wens je in ieder geval veel nieuw fris sportplezier bij je nieuwe sportschool.

Geef een reactie