Tegenvallen of meevallen?

Het was deze week een fijne week, drie keer in de sportschool gestaan. Lekkere training gehad met Pedro, waarbij ik aan het eind volslagen leeg was, maar dat gaf niet. Ik vind het niet erg om hard te werken met zo’n training.

Doelstelling

Mijn doel was deze week onder de 80 kg te komen en daarom had ik deze week ook goed op eten en beweging gelet. Het was dus een beetje jammer dat ik het niet haalde en dat ik zelfs was aangekomen. Dan hebben we het over wel drie ons, dus waar hebben we het eigenlijk over? Maar ik had me op afvallen ingesteld en dus verbaasde het me.

Tegenvallen of meevallen?

zenHet is makkelijk tegenvallend resultaat bij afvallen op een taartje teveel te gooien en vervolgens te zeggen dat ik strenger moet zijn voor mezelf. Maar het is nu eerlijk gezegd zo dat ik even niet weet waar het nou aan ligt en dus ook niet weet wat ik nou moet laten. En ik kan me ook rustig afvragen of dit nou tegenvalt of meevalt, geen idee eigenlijk. Feit is dat ik al vanaf het begin van het jaar probeer het ritme te herpakken dat ik twee jaar geleden zo makkelijk onder de knie kreeg. Ligt het antwoord nou in helemaal niets lekkers, of gewoon af en toe wat? Mooie dingen om over te gaan peinzen tijdens de vakantie. Uit ervaring weet ik dat afvallen hard werken is. En ik geloof dat op gewicht blijven even hard werken is. Maar nu eerst even een paar weken zon, zee en zen.

Totaal: 2 jaar, 74 dagen, 81,2 kg

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Eén gedachte over “Tegenvallen of meevallen?

  1. Op gewicht blijven is absoluut hard werken maar wel anders dan afvallen. Voor mij is het een balans vinden tussen soms wat lekkers, soms heel streng zijn, letten op de balans tussen eten en bewegen, en een beetje ruimte overlaten voor schommelingen waar ik toch niets aan kan doen 😉 Geniet van je vakantie!

Geef een reactie