Woensdag is niet altijd goed

De wekkers waren niet leuk vanochtend, slaperig ontbeten (kwark met wilde perzik), slaperig lunch ingepakt, slaperig tas ingepakt, slaperig op de fiets gestapt, ietwat wakkerder als ik na vijf minuten terug fiets: was wat vergeten. Het is weer zo’n dag. Ik had in mijn bed moeten blijven.
Halverwege weet ik dat zeker als ik onder een brug schuil voor de regen. De collega die naast me stil houdt is het helemaal met me eens. We fietsen door als het weer wat droger is, maar vlak voor de finish kunnen we het weer vergeten. Regen.

Op het werk heb ik eindelijk tijd voor achterstallige dingen. Er gaat een kiwi in als mijn maag begint te rommelen. De lunch is sla met geitenkaas en avocado. Noodzaak dit keer, anders kan ik die weggooien. De collega’s zijn ondertussen gewend aan het snijwerk, dus die kletsen gewoon door.

In de middag nog meer achterstallige dingen. De vakantie lijkt al gestart, want er zijn vandaag gewoon geen vragen. Ik spreek de collega van gisteren nog even en zij is ook gestart met diëten. We zijn het er over eens dat koolhydraatarm eten goed te doen is.

Aan het eind van de middag inpakken en naar woensdagse kokkin-vriendin die heel lief heeft gekookt: broccoli, sperzieboontjes, kip en aardappelen voor de anderen. Ik pik wat mee van de kaassaus die ze ook nog heeft gemaakt. Iedereen klaagt vandaag over energiegebrek en moeheid en op de toneelrepetitie is het nog erger. We hebben een korte repetitie en stoppen om 9:15. De anderen gaan nog even naar de kroeg, ik ga naar huis. Blog afmaken, lunch klaarmaken voor morgen en naar bed. Kijken of ik ietsje kan bijslapen.

Totaal: 24 dagen

Geef een reactie