Afspraak met mezelf

Ik heb wat motivatieprobleempjes. Dat is niet nieuw, dat heb ik al een tijdje. De coronaperiode heeft niet echt geholpen. Mijn ritme is ver te zoeken, of liever gezegd, ik heb gewoon geen ritme meer. En dat merk ik niet voor het eerst.

Afspraken

Eén keer in de week gaat het goed. Dan heb ik een afspraak met Pedro en dat zet ik altijd door. Zelfs nu hij bij Sky Health is weggegaan en trainingen geeft in Den Hoorn. Vrijdag ben ik voor het eerst geweest, vijftig minuten fietsen, training en weer vijftig minuten fietsen. Ik ben in ieder geval opgewarmd als ik aankom. Dat is dus een afspraak. Een afspraak met mezelf blijkt wat lastiger te zijn omdat ik dan zo makkelijk kan zeggen dat ik geen zin heb. Het enige dat aardig lukt is zwemmen. Woensdagochtend klim ik op de fiets, ga ik naar Mulder en lig ik om 8 uur in het bad. Dat is te doen.

En toch ga ik het weer doen, een kleine afspraak met mezelf. Kleine dingen, zoals die plank elke dag, want daar ben ik vijf minuten mee bezig. Matje uitrollen, plank doen, matje weer oprollen. Oh en een verhaal op Instagram zetten. Soort pressiemiddel om het toch vooral te doen.
De oefeningen die ik van mijn fysiotherapeut heb gekregen om mijn benen te versterken, dat kan gewoon weer elke avond, dat heb ik in het begin gedaan, kan weer. Als dat in het systeem zit, ga ik verder met Mulder waar ik het biocircuit minstens eens per week kan doen.

Goede voornemens moeten er zijn, nu nog nakomen. Maar dit zou moeten lukken. Niet te groot, vooral eerst kleine dingen.

Eén gedachte over “Afspraak met mezelf

Geef een reactie