Alles is ritme

Het was wel even geleden zag ik aan mijn dashboard van WordPress. Oeh, die ene lange toren, dat was vier bezichtigingen. Okee, eerst koffie halen. En nadenken. Want koffie lost niet alles op. Het was al een paar weken geleden dat ik tegen Pedro had gezegd dat ik eigenlijk te weinig beweeg. Eén keer in de week zwemmen en een training op vrijdag met Pedro doet het eigenlijk niet. Het ritme was volledig weg, en dat was niet de eerste keer dat we het erover hadden. Na een serieus gesprek was het eigenlijk weer op de achtergrond geraakt.

Bewegen

Okee, even in Twitter verdwaald geraakt. Een blog, dat was ik van plan, gedachten op een rijtje zetten. Kijken wat ik nu eigenlijk wil en wat ook een beetje moet. Want dat moeten mag eigenlijk niet meer van mezelf, maar af en toe moet het wel. Voor het onderhoud van mijn knieën bijvoorbeeld, het is wel beter als ik meer beweeg. Meer dan zwemmen en één training. Zucht. Nog meer koffie.

Yoga! Makkelijk te doen, want op zondag. Geen zin moet dan maar eens de deur uitgegooid worden. Enthousiast schrijf ik me in, morgen ben ik misschien wat minder enthousiast, maar dat zien we dan wel weer. Biocircuit! Ja, maar wanneer dan? Nadeel van thuiswerken: het ritme van doorfietsen naar de sportschool na het werk ben ik volledig kwijt geraakt. Naar de sportschool fietsen na het werk is dan vaak weer een kwestie van… geen zin.

Sorry, afleiding, super hard level van Farm Heroes Saga uitgespeeld.

Het aloude idee van die plank van twee minuten. Luilak die ik ben is één keer per dag dat matje uitspreiden en even planken al teveel gevraagd, ik heb op mijn lijstje vanaf begin april tien scores staan, de hoogste is 1 minuut 17 seconden.

Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay

Plankpauze… door mijn losse haardos het klokje niet kunnen zien. Eindigen op 1:16.75. Niet slecht. Ga zo door.

Vaag bedenk ik dat ik ook nog oefeningen van Pedro had gekregen om mijn knieën te trainen en die had ik opgeslagen in mijn telefoon. Mooie oefeningen om de dag mee te beginnen en die plank mee te nemen. Al lukt het maar een paar keer in de week.

Eten

Heb ik hier nu zin in? Ik eet op het moment gewoon wat ik lekker vind en als daar een zak chips bij zit, gaat ie op. Als ik pizza wil bestellen doe ik dat ook. Dus super gezond ben ik niet bezig. Dankzij de medicijnen voor mijn hart drink ik op het moment geen alcohol en eigenlijk vind ik dat wel prima.

Maar ook hier geldt: geen ritme. Ook geen fantasie. Menu’s voor de week zijn goed om van af te wijken, bovendien stel ik die de helft van de tijd niet samen. Eten komt dus in een volgend blog. Goed voor het ritme van het schrijven.

2 gedachten over “Alles is ritme

  1. Herkenbare worsteling van niet moeten naar niets doen en daar toch ook niet tevreden over zijn. Kwam het allemaal als vanzelf maar helaas.
    Succes weer.
    En ook met Farm Heroes Saga. 😉

Geef een reactie