Doet aan thuis- en parkfitness

Het staat in mijn bio in Facebook tegenwoordig: doet aan thuis- en parkfitness. Want die sportschool is mooi nog steeds dicht. Gelukkig gaan ze weer open op 1 juli ijs en weder dienende, want het moet goed blijven gaan met de corona

Parkfitness

Ik ben vanochtend weer de deur uitgegaan. Ik heb mijn werkster de vrijheid gegeven en ben zelf het Zuiderpark ingegaan. Daar begin ik met een mooi plekje uitzoeken. Vereisten: harde grond, liefst betegeld, anders komt er niets van touwtje springen. Eén van mijn lievelingsplekjes is het visplatform bij de vijver, ongeveer acht stappen breed. Maar vanochtend was dat bezet. Meestal begin ik met touwtje springen. Dat kan twee kanten op, het gaat goed en ik kan lekker door springen, of het gaat niet goed en om de vijf sprongen zit dat touw weer onder mijn tenen. Verder heb ik weerstandsbanden van verschillende sterkte die ik om mijn benen kan doen. Met een beetje weerstand is een squat prima te doen, en twee series van tien zeker. Ook in squat lopen gaat dat prima. En daar is dat visplatform weer goed voor: acht stappen heen, acht terug, en nog een keer heen en terug. Dan heb ik nog een lang elastiek, dat sla ik dubbel, houd ik onder mijn voeten en dan kan ik eraan trekken. En ik heb nog meer oefeningen die ik kan doen.

Thuisfitness

Mijn ooit gekochte yogamatje is zó handig. Ik gebruik het voor yoga via YouTube, voor de HIIT trainingen die mijn trainer Pedro doet voor zijn werkgever, TIM fysiotherapie. De oude trainingen zijn ook op YouTube te vinden. Mijn plank uitdaging staat nu op 1.18 en daar gebruik ik dat blauwe ding ook voor. Health City geeft op Facebook live groepslessen als Body Balance. Arie Boomsma heeft een programma gemaakt, V Sport, dat je op Videoland nog steeds kunt zien. Dat is speciaal voor deze coronatijd gemaakt. Hij heeft topsporters en ex-topsporters uitgenodigd en doet oefeningen met ze die je ook heel goed in de huiskamer kan doen. Nou word ik af en toe al moe als ik er naar kijk, maar er zijn oefeningen die ik heb overgenomen. Prima in het park te doen, maar ook thuis. Arie heeft trouwens ook een heel actief Instagram-account, waar hij ook allerlei oefeningen laat zien. En zijn boek Fit is ook nuttig (geen affiliate link). Veel oefeningen. Ik kan tot het einde van het jaar oefeningen doen als ik zou willen. Het streven is voorlopig in beweging te blijven.

Geef een reactie