Over gewicht en knopjes omzetten

kettlebell

Ik was gisteren niet blij. Dat kwam omdat de weegschaal naar mijn idee de verkeerde kant op gaat: 79,1 kg. Dat was weer 8 ons verschil met vorige week. Bert zag het resultaat en vertelde me dat hij niet zo op dat eindcijfer lette, maar meer op cijfers als spiermassa en vetmassa. Daar ging het hem meer om. Dat ik spiermassa opbouw en dan kan het wel eens voorkomen dat ik wat zwaarder word in plaats van lichter. Ik geloof hem ogenblikkelijk, maar dat knopje omzetten, dat kan nog moeite gaan kosten. De cijfers vertelden me wel dat het qua vet- en spiermassa wel degelijk anders was dan vorige week.

Eindcijfer

Met Pedro lag de nadruk op het afvallen en daar heb ik heel veel voor gedaan. En dat werd beloond, dat eindcijfer was een keer 75,7 kg. En ik wil dat cijfer tussen de 70 en 75 krijgen en daar laten blijven. De laatste maanden waren we bezig met krachttraining, opbouwen van vorm en zo. En daar ben ik met Bert ook mee bezig.

Training

Hij heeft nu drie schema’s voor me gemaakt die we elke week afwisselen, maar waarmee ik dus wel opbouw. En dat kan af en toe nog knap tegenvallen. Ik was gisteren weer ouderwets moe en voelde mijn spieren, vooral mijn buikspieren hadden het te verduren gehad.
Ik heb besloten dat ik in mijn eigen trainingen wat meer afwisseling ga gooien. Het wordt een beetje vervelend om elke keer hetzelfde te doen. Wat ik al een jaar van plan ben: met groepslessen mee te gaan doen, onder andere Body Step. Op dinsdagavond is er eentje om 6 uur en dat zou qua tijd goed uitkomen.

Totaal: 1 jaar, 219 dagen

3 gedachten over “Over gewicht en knopjes omzetten

  1. Lekker door blijven gaan! Voor mij waren de centimeters belangrijker dan de kilo’s op de weegschaal. Want spiermassa kan inderdaad groeien, je kan een keer meer vocht vasthouden… Als je maar lekker in je vel zit 🙂

Geef een reactie