Jojo

Vanochtend op de fiets zat ik na te denken. Wat als mijn gewicht vrijdag weer hoger is? Baal ik dan weer? En wat ga ik dan doen? Mijn ultieme schrikbeeld: dat ik weer ga jojo-en. Been there, done that. Wil ik terug naar 101,4 kg? Nee, absoluut niet. De huidige situatie bevalt me. Ik heb meer energie, ik voel me beter, ik zie er goed uit. Ik vind trouwens rustig dat ik dat zelf mag zeggen. En het zou ook een boost voor mijn motivatie moeten zijn.

Motivatie

Dan zou ik voor mijn eigen zelfbescherming terug moeten gaan naar wat ik bijna een jaar geleden heb gedaan. Ietwat strenger zijn en niet de teugels compleet laten vieren in het weekend. Zondigen mag, maar met mate. Weer terug naar één After Eight bijvoorbeeld, in plaats van tien. Het is hard nodig mijn motivatie weer op te bouwen. Bijvoorbeeld door te denken aan een afgeslankt tevreden lijf als ik dat tweede wijntje wil nemen. Neem een glas water, beter alternatief. Ik heb nog tot vrijdag, tijd zat, de week is niet verloren.

Maandoverzicht

Dat ga ik niet maken deze maand en dat is een beetje gedwongen door tijdgebrek. Ik heb in tijden mijn exceloverzicht niet ingevuld en dat moet ik dan eerst doen. Volgende maand kan ik een halfjaaroverzicht maken. En dat wordt dan veel leuker omdat ik ruim een jaar bezig ben. Er zijn nog wat andere dingen die deze maand zijn blijven liggen waar een deadline aan vast zit. Die was vorige week trouwens al.

Totaal: 352 dagen

Eén gedachte over “Jojo

  1. Misschien is een foto van jezelf van toen je meer dan 100 woog motiverend om die andere 9 after eightjes te laten staan?

    Leuk dat je zo tevreden met jezelf bent nu. Houwen zo!

Geef een reactie