Over trainen en verkoudheid

Afgelopen vrijdag heb ik mijn vierde training met Bert gehad. Het was zwaar, en dat kwam niet eens zozeer door de training, maar wel door een opkomende verkoudheid. De training viel mee, hard werken, maar wel lekker, maar door die verkoudheid was ik uitgevloerd erna. Ik ben niet eens meer gaan zwemmen, maar ben rechtstreeks de sauna ingeschoven. Eerst de natte, vervolgens de droge. Even door en door warm worden.

Verkoudheid

Vervolgens heb ik maar de handdoek in de ring gegooid, twee verjaardagen afgebeld en ben uitgeteld op de bank gaan liggen. Zaterdag was toch een sneeuw- en ijzeldag dus ik vond dat ik binnen mocht blijven. Vandaag heb ik sport overgeslagen en ben pas vanmiddag weer naar buiten gegaan. Het was buitengewoon zacht vanmiddag en zelfs lekker om buiten te zijn. En natuurlijk voel ik me weer goed genoeg om morgen aan het werk te gaan. Ziek zijn hoort bij weekend.

Training met Bert

Hij werkt heel anders dan Pedro. Met Pedro deed ik geregeld dezelfde oefeningen, maar altijd in andere combinaties. Bert werkt met schema’s, waarvan hij er nu drie voor me heeft, dus we kunnen afwisselen. De oefeningen zijn goed te doen en spierpijn krijg ik er ook van, maar dat hoort erbij.

De uitdaging

Wat zal ik ervan zeggen? Eigenlijk is het nog geen uitdaging geweest. Eitje. Water, koffie, thee, spa met of zonder siroop. Het was in ieder geval gemakkelijk tot nu toe.

Gewicht

Ik weet het niet. Met Bert ga ik meteen trainen en niet eerst wegen. Vorige keren ben ik dus zelf maar even gaan wegen na de training. Nu zat ik er zo doorheen dat ik het ben vergeten. Volgende keer weer.

Totaal: 1 jaar, 206 dagen.

Eén gedachte over “Over trainen en verkoudheid

Geef een reactie